DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Iekšējās drošības birojs rosina uzsākt kriminālvajāšanu pret Valsts policijas amatpersonu par dienesta viltojumu 

Iekšējās drošības birojs Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai septembra beigās nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonu par dienesta viltojumu. 

Pirmstiesas izmeklēšanas gaitā tika gūts apstiprinājums Pierīgas prokuratūras prokurora norādītajām ziņām Iekšējās drošības birojam iesniegtajā iesniegumā - Iekšējās drošības birojs noskaidroja, ka Valsts policijas amatpersona, kura veica resorisko pārbaudi saistībā ar Valsts policijā saņemtajām ziņām par zādzības izdarīšanu, pārbaudes materiāliem pievienoja dienesta ziņojumu, iekļaujot tajā nepatiesu informāciju par darbībām, kas faktiski netika veiktas. 

Pret Valsts policijas amatpersonu rosināts uzsākt kriminālvajāšanu par Krimināllikuma 327.panta pirmajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu – dokumenta viltošanu. 

Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā. 

Iekšējās drošības birojs ir iekšlietu ministra tiešā pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kuras funkcijās ietilpst atklāt, izmeklēt un novērst noziedzīgus nodarījumus, kurus izdarījuši Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu (izņemot - Valsts drošības dienesta) nodarbinātie, kā arī ar vardarbību saistītus noziedzīgos nodarījumus, kurus pildot dienesta pienākumus izdarījušas Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm vai Ostas policijas un pašvaldības policijas darbinieki. 

 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI