DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas priekšsēdētāja Japānas vēstniekam pateicas par ieguldījumu valstu attiecību stiprināšanā

Latvijas un Japānas lieliskās attiecības izpaužas arī aktīvā sadarbībā starp valstu parlamentiem, kā arī kultūras un ekonomikas jomā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa otrdien, 1.oktobrī, parlamentā tiekoties ar Japānas vēstnieku Latvijā Jasuši Takasi (Yasushi Takase). Saeimas priekšsēdētāja pateicās vēstniekam par ieguldījumu valstu attiecību stiprināšanā un uzsvēra Latvijas un Japānas vienoto izpratni iepretim Krievijas agresijai un Ukrainas atbalsta jautājumos. Vēstnieks Saeimas namā bija ieradies atvadu vizītē.

Abas puses pauda interesi aktīvi strādāt pie Latvijas un Japānas saišu tālākas stiprināšanas. To cita starpā apliecina jau aktīvā sadarbība starp abu valstu parlamentiem un notikušās vizītes gan amatpersonu, gan parlamentu sadarbības grupu līmenī.

Saeimas priekšsēdētāja un Japānas vēstnieks arī akcentēja, ka divpusējā sadarbība ir kļuvusi vēl spēcīgāka, ņemot vērā gan Latvijas, gan Japānas līdzīgo izpratni drošības jautājumos. “Latvija, tāpat kā Japāna, sniedz nozīmīgu atbalstu Ukrainai. Oktobrī Rīgā notiks Starptautiskās Krimas platformas parlamentārais samits, kurā akcentēsim un vēlreiz uzsvērsim nelikumīgo Krimas okupāciju un Krievijas atbildību par pastrādātajiem noziegumiem,” sacīja D.Mieriņa, aicinot arī Japānu piedalīties gaidāmajā samitā.

Krievijas agresija pret Ukrainu ir apdraudējums ne vien Eiropas drošībai, bet apdraudējums visai pasaules starptautiskajai kārtībai, tāpēc mums visiem jācīnās kopā, sarunā akcentēja D.Mieriņa. Šobrīd mums visiem kopā arī jācīnās pret dezinformāciju un hibdrīdkara elementiem, ko īsteno Krievija Baltijas valstīs un citviet Eiropā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja, pateicoties Japānai par izpratni daudzos drošības jautājumos un stingro nostāju pret Krieviju.

Arī vēstnieks izcēla drošību kā nozīmīgu tematu, uzsverot Japānas nemainīgo atbalstu Ukrainai un ciešo saikni starp drošību Eiropā un Indijas un Klusā okeāna reģionā.

Tāpat Saeimas priekšsēdētāja pateicās Japānai par solīto atbalstu Latvijas kandidatūrai ANO drošības padomes vēlēšanās nākamgad.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI