DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Runājošās skulptūras aicina iepazīt ​Valmieras novadu 

Publicitātes foto

Valmieras novadā izveidots jauns audio gida piedāvājums, kas aicina iedziļināties nozīmīgu skulptūru un tēlniecības darbu stāstos, tādējādi sniedzot iespēju uzzināt vairāk par kultūras un vēstures mantojumu gan vietējiem iedzīvotajiem, gan viesiem no Latvijas un ārvalstīm.  

Šajā gadā informācija audio formātā pieejama par septiņiem tēlniecības darbiem: par pieminekli Rūjienas atbrīvošanai "Tālavas taurētājs”, par Arturam Alberingam veltīto pieminekli "Sējējs", par pieminekli mācītājam Robertam Slokenbergam,  par pieminekli skolotājam, diriģentam un komponistam Ēvaldam Siliņam, par Baltijas ceļa piemiņas zīmi pie Latvijas un Igaunijas robežas, par skulptūru Madonna Orans un par pieminekli Tālavas valsts ķēniņam Tālivaldim Trikātā. 

Audio gids klausītājiem sniedz unikālu pieredzi, jo tajā stāstus iespējams klausīties teātra aktieru Ivo Martinsona un Janusa Johansona izpildījumā. Plānots, ka nākotnē skulptūru audio gida piedāvājums tiks attīstīts arī citviet Valmieras novadā.  

Audio gids pieejams trīs valodās: latviešu, angļu un igauņu valodā. Pie katra objekta atrodama plāksnīte ar QR kodiem. Noskenējot kodu, iespējams noklausīties stāstu par konkrēto tēlniecības objektu izvēlētajā valodas versijā.  

Audio gida plāksnīšu atrašanās vietas pieejamas šeit. Iepazīsti runājošo skulptūru stāstus Valmieras novadā! 

Kopš pagājušā gada pieejams audio gids arī Valmieras pilsētā, aicinot klausīties stāstus par nozīmīgākajiem apskates objektiem, savukārt Dikļu Dziesmu svētku takā audio gids atklāj interesantus faktus par ciemu un Dziesmu svētku pirmsākumiem.  

Vairāk informācijas par Valmieras un Valmieras novada tūrisma objektiem atradīsiet visit.valmiera.lv.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI