DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. septembrī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Aicina pieteikties Ukrainas un Latvijas bērnu un jauniešu nometnēm rudens brīvlaikā

Ukrainas un Latvijas bērni un jaunieši, kas ir deklarēti Rīgā vai apmeklē kādu no Rīgas izglītības iestādēm, ir aicināti izvēlēties kādu no atvērtajām nometnēm rudens brīvlaikā, kuras ar valsts budžeta finansējumu rīko nevalstiskās organizācijas un pašvaldības izglītības iestādes.

Minēto nometņu mērķis ir nodrošināt atbalstu Ukrainas bērnu un jauniešu socializācijai un psihoemocionālajai labbūtībai, kā arī latviešu valodas praktizēšanai un prasmju pilnveidei, komunicējot un sadarbojoties gan savā starpā, gan ar Latvijas bērniem un jauniešiem daudzveidīgās radošajās norisēs un izglītojošās aktivitātēs kultūrizglītībā, vides izglītībā, tehniskajā jaunradē, sportā, veselīga dzīvesveida un drošības jautājumos.

Nometnēs vienādā skaitā tiks iesaistīti Ukrainas bērni un jaunieši un Latvijas valstspiederīgie, kas mācās 1. – 12. klasē un nav vecāki par 18 gadiem.

Nevalstisko organizāciju piedāvāto nometņu saraksts, rīkotāju kontaktinformācija, norises vietas, plānotā programma, kā arī norādes par pieteikšanās kārtību ir pieejamas:

  • Latviešu valodā -  ŠEIT
  • Yкраїнською мовою – TYT

Pieteikšanās nevalstisko organizāciju rīkotajām nometnēm tiek organizēta caur katrai nometnei izveidoto atsevišķu pieteikšanās anketu tiešsaistē (skat. plašāku informāciju nometņu sarakstā).

Izglītības iestāžu piedāvāto nometņu saraksts, rīkotāju kontaktinformācija, norises vietas, plānotā programma, kā arī norādes par pieteikšanās kārtību:

  • Latviešu valodā -  ŠEIT

Latvijas bērnu un jauniešu pieteikšana pašvaldības izglītības iestāžu rīkotajām nometnēm tiek organizēta portālā eriga.lv (vecāki portālā eriga.lv izglītības iestāžu nometņu sarakstu varēs apskatīt un pieteikuma sagatavi izveidot sākot ar 24. septembri). Vecāks, portālā autorizējoties ar internetbanku vai e-parakstu, pakalpojumā “Pieteikšanās bērnu un jauniešu nometnēm” varēs pieteikt bērnu vienā no piedāvātajām nometnēm. Pēc pieteikšanās vecāks saņems automātiski sagatavotu līguma projektu par dalībnieka uzņemšanu nometnē. Savukārt pēc pieteikuma apstrādes attiecīgā iestāde sazināsies ar vecāku, lai vienotos par nepieciešamo dokumentu kārtošanu.

Lai pieteiktu Ukrainas valstspiederīgo izglītības iestādes nometnei, viņa likumiskajam pārstāvim jāsazinās ar konkrētas nometnes rīkotāju (skat. kontaktinformāciju pievienotajā tabulā).

Visām nometnēm pieteikties varēs sākot no 26. septembra plkst. 10.00.

Finansējums nometņu organizēšanai nodrošināts, Rīgas pašvaldībai sadarbojoties ar Valsts izglītības satura centru atbalsta programmas “Ukrainas un Latvijas bērnu un jauniešu nometņu organizēšanas pakalpojumi” ietvaros.

Kontakti jautājumu gadījumā:

  • par nevalstisko organizāciju rīkotajām nometnēm – aicinām zvanīt pa tālr.  +37167043604;
  • par izglītības iestāžu rīkotajām nometnēm – aicinām zvanīt pa tālr. +37167181246.
Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI