DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Z.Kalniņa-Lukaševica ar ANO jauniešu delegātiem pārrunā jauniešu iesaisti lēmumu pieņemšanas procesos

FOTO: Ieva Ābele, Saeima

Saeimas priekšsēdētājas biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica ceturtdien, 19.septembrī, parlamentā uzņēma ANO jauniešu delegātu programmas pārstāvjus no Latvijas, lai iepazītos ar jauniešu sagatavoto deklarāciju un pārrunātu jauniešu iesaistes stiprināšanas iespējas lēmumu pieņemšanas procesos.

Z.Kalniņa-Lukaševica apliecināja, ka ar deklarāciju iepazīstinās parlamenta frakcijas un komisijas. Tāpat Saeimas priekšsēdētājas biedre uzsvēra nepieciešamību turpināt kopēju darbu, lai rastu labāku saziņu starp jauniešiem un lēmumu pieņēmējiem, kā arī nodrošinātu skaidru un iesaistošu komunikāciju. Kopā ar Z.Kalniņu-Lukaševicu sarunā piedalījās arī Ilgtspējīgas attīstības komisijas priekšsēdētāja biedre Mairita Lūse.

Jaunieši sarunā atzīmēja, ka ar sagatavoto dokumentu vēlas sniegt jauniešu skatījumu uz būtiskiem jautājumiem, kas pašlaik ir aktuāli, un uzsvēra vēlmi tikt sadzirdētiem.

Tuvojoties Nākotnes samitam, kas šīs nedēļas beigās sāksies ANO Ģenerālās asamblejas 79.sesijas ietvaros Ņujorkā, jaunieši no visas Latvijas konferencē “Nākotne Jaunietim” sagatavoja deklarāciju ar secinājumiem un ieteikumiem, kurus aicina izmantot kā pamatu Latvijas jauniešu nostājai būtiskos jautājumos. Konferences darba grupās iztirzātās tēmas tika saistītas ar četriem ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķiem, aptverot eksakto zinātņu stiprināšanu jauniešu vidū, dzimumu līdztiesību, klimata un vides jautājumus un jauniešu iesaisti valsts drošībā.

ANO jauniešu delegātu programma Latvijā ir ieviesta 2019.gadā, un tā tiek īstenota ciešā sadarbībā ar Ārlietu ministriju, biedrību “Klubs “Māja” - jaunatne vienotai Eiropai”, Izglītības un zinātnes ministriju, Klimata un enerģētikas ministriju un citiem sadarbības partneriem. Latvijas ANO jauniešu delegātu programmas ietvaros rīkotās aktivitātes palīdz veicināt sabiedrības izpratni par ANO darbu un mērķiem, tostarp, kā šie jautājumi ietekmē arī ikdienas dzīvi Latvijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI