DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Rēzeknes novadā likumsargi atklāj nelikumīgu alkohola ražotni

Augustā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Rēzeknes reģionālās nodaļas amatpersonas Rēzeknes novada, Maltas pagastā aizturēja divas personas, kuras ir saistītas ar nelikumīga alkohola un nelegālo cigarešu apriti. Valsts policija uzsākusi kriminālprocesu un turpina izmeklēšanu.

Noziedzīga nodarījuma izdarīšanas brīdī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Rēzeknes reģionālās nodaļas amatpersonas aizturēja 1977. gadā un 1983. gadā dzimušus vīriešus. Pēc procesuālo darbību veikšanas abas personas ievietotas īslaicīgās aizturēšanas vietā. Zināms, ka iepriekš personas nav nonākušas policijas redzeslokā.

Likumsargi Maltas pagastā, veica vairākas sankcionētas kratīšanas, kuru rezultātā atsavināja – 850 litrus nelikumīga alkohola, alkohola ražošanas iekārtas, 3820 markas “NZ” cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām un 2560,00 eiro skaidrā naudā.

Saistībā ar šiem notikumiem ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta pirmās daļa, proti, par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu (ražošanu), uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā. Par šo noziegumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI