DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsgrēkā Liepājā izglābts cilvēks

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 18. septembra plkst. 6.30 līdz 19. septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 44 izsaukumus – 20 uz ugunsgrēku dzēšanu, 10 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

Šonakt īsi pirms vieniem naktī saņemts izsaukums uz Gulbenes novada Lizuma pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus,  no avarējušās automašīnas atbrīvoja divus bojāgājušus cilvēkus. Kopumā negadījumā gāja bojā četri cilvēki, bet viens cieta. Notikuma vietā sakārtota ceļa braucamā daļa.

Plkst. 23.00 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Preiļu novada Pelēču pagastu, kur dega vienstāva dzīvojamā māja 150 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no mājas evakuējās viens cilvēks. Plkst. 02.42 ugunsgrēks likvidēts.

Vakar plkst. 22.01 VUGD saņēma izsaukumu uz Ferdinanda Grīniņa ielu Liepājā, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas, sienas un griesti 10 m2 platībā. Nekavējoties pārmeklējot telpas, ugunsdzēsēji glābēji dzīvoklī, kurā izcēlās ugunsgrēks, atrada cilvēku, ko iznesa no ēkas un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki. Ugunsgrēks tika pamanīts pateicoties kāpņu telpā uzstādītajam dūmu detektoram, kas bija nostrādājis un kaimiņi izsauca ugunsdzēsējus glābējus. Savukārt dzīvoklī, kurā izcēlās ugunsgrēks, nebija uzstādīts dūmu detektors. Plkst. 23.11 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega demontētas koka ēkas materiāli un ēkas pamati, kūts fasāde un sadzīves mantas, ēkas siena un jumts, kombains, kravas automašīnas piekabe, vieglā automašīna, kombaina detaļa, starpstāvu pārsegums, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, izolators, šķeldas kaudze, zaru kaudzes un sešos gadījumos atkritumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI