DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. septembrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas domē atklās bez vēsts pazudušajiem Ukrainas karavīriem veltītu fotoizstādi “Bezgalīgā cerība”

Trešdien, 18. septembrī, plkst. 13.30 Rīgas domes foajē, klātesot autorei, tiks atklāta Natālijas Ņesterkinas fotoizstāde “Bezgalīgā cerība”, kas veltīta bez vēsts pazudušajiem Ukrainas karavīriem.

Trešo gadu turpinoties krievijas pilna mēroga kara agresijai Ukrainā, ar katru dienu palielinās vislielākā humanitārā katastrofa Eiropā pēc Otrā pasaules kara. Šī izstāde ir veltīta Ukrainas karavīriem, kuri netiek uzskatīti ne par kritušiem, ne gūstā nokļuvušiem. Tādu varētu būt pat desmitiem tūkstošu... Izstādes autore uzskata – vairāk nekā 42 000!

“Bezgalīgā cerība” – fotogrāfijas projekts, kas veltīts Ukrainas Bruņoto spēku 30. brigādes kaujās ar Vāgnera spēkiem Bahmutas virzienā pazudušo ukraiņu karavīru sievām, mātēm, māsām un ģimenēm. Ģimenēm, kuru tuvinieki devās uz fronti un nekad neatgriezās, katra diena ir piepildīta ar cerībām, gaidām un izmisumu. Vīru un dēlu meklēšana kļūst par viņu svarīgāko misiju. Cerība, bailes, izmisums un vēlme uzzināt patiesību pavada viņus katru dienu. Vairāk nekā 300 cilvēku no brigādes pazuda bez vēsts. Šo sieviešu stāsti ir daļa no milzīgajiem humanitārajiem izaicinājumiem, ar kuriem Ukraina saskaras kara laikā.

“Ziņas par frontes līniju pārbīdi vienā vai otrā virzienā nespēj atspoguļot tās prātam neaptveramās traģēdijas, kuras ik dienas vistiešākajā veidā piedzīvo Ukrainas iedzīvotāji. Aiz katra cipara ir cilvēka stāsts un šī izstāde parāda dažus no tiem. Esmu patiesi pateicīga Arnim Šablovskim par iniciatīvu un šīs spēcīgās foto izstādes atvešanu uz Rīgu,” pauž Rīgas vicemēre Linda Ozola.

Par fotogrāfijas projekta autori:

Natālija Ņesterkina dzīvo un strādā Kijivā. Viņa ir Ukrainas Nacionālās fotogrāfu savienības biedre, ir vairāku starptautisku fotokonkursu laureāte. No paša kara sākuma 2022. gadā viņa tika akreditēta Ukrainas Bruņotajos spēkos. Natālija dokumentē agresora noziegumus deokupētajās teritorijās.

‘Kostiantina Ostrozkija vārdā nosauktās 30.atsevišķās mehanizētās brigādes bezvēsts pazudušo karavīru ģimeņu apvienība, UBS’.

https://www.facebook.com/profile.php?id=61553680277882

Izstāde Rīgā iespējama pateicoties Ļvivas foto muzeja, reklāmas aģentūras ‘ADVERTEX’, Annas Rancānes un Ģirta Valda Kristovska atbalstam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI