DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. septembrī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajās brīvdienās saņemti 140 izsaukumi

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 13. septembra plkst. 6.30 līdz 16. septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 140 izsaukumus – 35 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā divus uz mežu ugunsgrēku dzēšanu, 70 uz glābšanas darbiem, bet 35 izsaukumi bija maldinājumi.

Svētdien plkst. 19.59 tika saņemts izsaukums uz Ādažu novada Carnikavas pagastu, kur bija avarējusi vieglā automašīna. Ugunsdzēsēji glābēji vienu cilvēku nogādāja līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) automašīnai. Notikuma vietā tika atvienotas automašīnas akumulatora klemmes un plkst. 20.54 darbs ceļu satiksmes negadījumā noslēdzās.

Plkst. 17.45 VUGD saņēma informāciju, ka Zvejnieku ielā Rīgā no divstāvu dzīvojamās mājas nāk dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkas pirmajā stāvā deg gaitenis ar starpsienu 50 m2 platībā, otrajā stāvā deg starpstāvu pārsegums un starpsiena 20 m2 platībā, bēniņos deg starpsiena 10 m2 platībā un ārsiena 10 m2 platībā. Kopējā degšanas platība –  90 m2. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks. Plkst. 21.59 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 16.48 saņemts izsaukums uz Lauvas ielu Rīgā, kur četrstāvu sabiedriskās ēkas otrā stāva telpā dega sadzīves mantas 5 m2 platībā. Četri cilvēki evakuējās pirms VUGD ierašanās, savukārt divus cilvēkus evakuēja ugunsdzēsēji glābēji. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 18.50.

Pusvienos pēcpusdienā ugunsdzēsēji glābēji devās uz Dobeles novada Lielauces pagastu, kur cilvēkam purva teritorijā bija radušies veselības traucējumi. Ugunsdzēsēji glābēji cietušo cilvēku uz imobilizācijas dēļa iznesa no purva un nogādāja līdz NMPD automašīnai.

Plkst. 9.40 VUGD saņēma izsaukumu uz Balvu novada Balvu pagastu, kur vienstāva dzīvojamās mājas bēniņos dega skaidas 1 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no mājas evakuējās divi cilvēki. Plkst. 10.26 darbs notikumā noslēdzās.

Cēsu novada Priekuļu pagastā VUGD no ūdenstilpes izcēla bojāgājušo, kuru nodeva  Valsts policijas darbiniekiem.

Svētdien ap sešiem no rīta tika saņemts izsaukums Pils ielā Rīgā, kur Daugavas upē atradās motorlaiva, kurai radušās problēmas ar dzinēju un cilvēks netiek krastā. Izmantojot ugunsdzēsēju glābēju laivu, motorlaiva kopā ar cilvēku aizvilkta uz krastu.

Sestdien plkst. 9.29 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Limbažu novada Brīvzemnieku pagastu, kur dega vienstāvu dzīvojamā māja 220 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās divi cilvēki. Ugunsgrēkā gāja bojā suns. Plkst. 14.39 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Piektdien īsi pēc pulksten astoņiem vakarā ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Olaines novada Olaines pagastu, kur notikusi divu vieglo automašīnu sadursme. No vienas automašīnas cilvēks izkļuva saviem spēkiem, bet no otras mašīnas ugunsdzēsēji glābēji izcēla cilvēku un nogādāja līdz NMPD automašīnai. Notikuma vietā automašīnām atvienotas akumulatoru klemmes un sakārtota ceļa braucamā daļa. Pēc stundas darbs notikuma vietā noslēdzās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI