DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. augustā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

31. augustā Daugavgrīvas pludmalē “Lielā Talka” piedalīsies diskusijā par Baltijas jūras nākotni 

Senās uguns nakts ietvaros 31. augustā plkst. 16.00 Daugavgrīvas pludmalē, Rīgā, notiks diskusija "Pasaules talka, jūras nākotne", lai aktualizētu Baltijas jūras problemātiku un septembrī gaidāmo Pasaules talku (World Cleanup Day).  

Kā zināms, Baltijas jūra ir ne vien pasaules mazāk sāļā jūra, bet arī viena no piesārņotākajām. Lielākie piesārņojuma avoti ir lauksaimniecībā izmantotie minerāli un pesticīdi, notekūdeņu piesārņojums un plastmasas atkritumi, kas pa upēm un gruntsūdeņiem nonāk jūrā. 

Sarunu vadīs Kristīne Garklāva, dalībnieki: 

  • Vita Jaunzeme - Lielā Talka  
  • Aiva Rozenberga - Lielās Talkas starptautisko projektu vadītāja 
  • Inta Dimante - Deimantoviča - Latvijas Hidroekoloģijas institūts 
  • Gaidis Balodis - Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centra Apkaimju attīstības un sabiedrības integrācijas pārvaldes Projektu vadītājs apkaimju attīstības jautājumos 
  • Rīgas valstspilsētas pašvaldības SIA “Enerģētikas aģentūra”  
  • RTU - Rīgas Tehniskā universitāte Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūts  
  • Pludmales glābēji 

Pasaules talku (World Cleanup Day), ko Latvijā pārstāv Lielā Talka, organizē nevalstiskā organizācija “Let’s Do It World” - ANO Vides Programmas (UNEP) un ANO Vides Asamblejas (UNEA) akreditētā locekle. 2023. gada decembrī ANO ratificēja rezolūciju, ar kuru 20. septembris kā Pasaules talkas diena iekļauts ANO oficiālajā kalendārā. 

Gan pirms, gan pēc Baltijas jūras nākotnei veltītās diskusijas ikviens aicināts izbaudīt  skaistu koncertu jūras krastā, kas notiks Rīgas svētku mēneša notikumu "Rīgas vasara" ietvaros. Par programmu plašāk lūdzam lasīt: vasara.riga.lv  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI