DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. augustā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība
2
2

Kurzemes Apšuciema pludmalē iepirkti jauni peldošie pludmales ratiņkrēsli

Kurzemes plānošanas reģions ir padarījis Apšuciema pludmali pieejamāku ikvienam, īstenojot Igaunijas – Latvijas pārrobežu programmas atbalstīto projektu “Mežtakas un Jūrtakas pārgājienu taku pieejamības uzlabošana dažādām sociālajām grupām” un iepērkot divus peldošos pludmales ratiņkrēslus. Jaunie ratiņkrēsli ir pieejami cilvēkiem ar kustību traucējumiem, lai atvieglotu pārvietošanos pa pludmali, nodrošinātu ērtāku sauļošanos un peldēšanos jūrā.

“Mums jātiecas uz to, lai Kurzeme un arī Latvija kļūtu arvien pieejamākas ikvienam, un šis projekts ir nozīmīgs solis šī mērķa sasniegšanā. Priecājos, ka ar jauno ratiņkrēslu iegādi sniegsim iespēju ikvienam baudīt Kurzemes skaistumu un ūdens priekus neatkarīgi no fiziskajām spējām. Turklāt projektā “Mežtakas un Jūrtakas pārgājienu taku pieejamības uzlabošana dažādām sociālajām grupām” plānotie uzlabojumi, piemēram, laipas izbūve Apšuciema pludmalē, atvieglos nokļūšanu pie jūras ne tikai cilvēkiem ar kustības traucējumiem, bet arī jaunajiem vecākiem un vēl vairāk paplašinās dabas tūrisma pieejamību. Tāpat tiks uzstādīta pārģērbšanās kabīne, kura būs pielāgota, lai tajā var iebraukt ar ratiņiem, kā arī tiks izbūvēti sauļošanās klāji Apšuciemā un Klapkalnciemā. Mēs esam iecerējuši risinājumus arī cilvēkiem ar redzes traucējumiem, piemēram, audiogidus un baltictrails.eu mājas lapas pielāgošanu. Šie pasākumi palīdzēs nodrošināt, ka mūsu skaistā daba ir pieejama visiem,” stāsta Kurzemes plānošanas reģiona projekta vadītāja Aija Neilande.

Peldošais pludmales ratiņkrēsls ir aprīkots ar trim pludiņa tipa riteņiem, un tā roku balsti ir veidoti kā glābšanas bojas, kas nodrošina ratiņkrēsla peldētspēju. Viena ratiņkrēsla kravnesība ir 115 kg, un papildus drošībai tiek nodrošinātas arī glābšanas vestes.

Pludmales peldošie ratiņkrēsli ir pieejami bez maksas un tos var saņemt Apšuciema skolā, iepriekš piesakoties pa tālruni +371 26132761. Pakalpojuma izmantotājiem nepieciešams iepriekš pieteikt ratiņkrēslu un pašiem nodrošināt asistentu, kurš palīdzēs nokļūt līdz ūdenim un atpakaļ, kā arī atbalstīs peldēšanas laikā.

Vairāk par projektu ““Mežtakas un Jūrtakas pārgājienu taku pieejamības uzlabošana dažādām sociālajām grupām”

Projekta mērķis ir uzlabot Baltijas pārgājienu taku – Jūrtakas un Mežtakas pieejamību dažādām sociālajām grupām, ieviešot pieejamības un iekļaujošā mārketinga risinājumus abu taku teritorijā Latvijā un Igaunijā. Projekts tiek īstenots ar Igaunijas – Latvijas pārrobežu programmas atbalstu no 2023. gada 1. jūlija līdz 2026. gada 30. jūnijam. Vairāk informācijas par projektu: www.kurzemesregions.lv/projekti/turisms/pargajienu-taku-pieejamiba

Vairāk par Kurzemes plānošanas reģionu

Kurzemes plānošanas reģions ir viens no pieciem plānošanas reģioniem, kas izveidots 2006. gada jūnijā ar mērķi – nodrošināt reģiona attīstības plānošanu, koordināciju, pašvaldību un citu valsts pārvaldes iestāžu sadarbību. To veido 8 pašvaldības  - 2 valstspilsētas - Liepāja un Ventspils - un 6 novadi - Dienvidkurzemes, Kuldīgas, Saldus, Talsu, Tukuma un Ventspils novads. Vairāk par Kurzemes plānošanas reģionu, tā funkcijām un īstenotajiem projektiem var uzzināt: www.kurzemesregions.lv

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI