DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. augustā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

VARAM piešķirs papildu finansējumu pašvaldībām Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta nodrošināšanai līdz 2024. gada novembrim 

2024. gada 20. augustā valdībā apstiprināts Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavotais Ministru kabineta rīkojuma projekts, kas paredz papildu finanšu līdzekļu piešķiršanu izdevumu segšanai, kas pašvaldībām rodas, nodrošinot atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem par periodu no 2023. gada decembra līdz 2024. gada novembrim. Plānotā kopējā finansējuma summa no valsts budžeta programmas "Finansējums Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā noteikto pasākumu īstenošanai" nepārsniedz 22,86 milj. eiro 

Līdz ar šo grozījumu kopējais finansējuma apmērs palielinās par 7,24 milj. eiro, salīdzinot ar iepriekš noteiktajiem 15 617 075 eiro, kas sākotnēji tika paredzēti līdz 2024. gada jūnijam (ieskaitot). 

Ministru kabineta rīkojuma projekts paredz izdevumu segšanu, kas pašvaldībām rodas, nodrošinot atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem, tai skaitā izmitināšanas un ēdināšanas nodrošināšanai (primārā atbalsta sniegšanai, kā arī atlīdzībai fiziskām un juridiskām personām par Ukrainas civiliedzīvotāju izmitināšanu un pašvaldībām uzlabojumu veikšanai pašvaldību ēkās), sociālā atbalsta nodrošināšanai, izglītības nodrošināšanai, pārvaldes pakalpojumu pieteikšanas atbalstam, vienotu valsts un pašvaldību sniegtā atbalsta koordinācijas punktu darbības nodrošināšanai par laika periodu līdz šī gada novembrim. 

Pamatojoties uz dažādu nozaru ministriju, tostarp Ekonomikas ministrijas, Labklājības ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas, sniegtajiem aprēķiniem par nepieciešamo finansējumu periodam no 2024. gada jūnija līdz novembrim, papildus 1,85 milj. eiro paredzēti izmitināšanas un ēdināšanas nodrošināšanai, 7,64 milj. eiro sociālā atbalsta nodrošināšanai, kā arī 2,19 milj. eiro izglītības nodrošināšanai. 

Papildu finansējums paredzēts arī citiem ar Ukrainas civiliedzīvotāju atbalstu saistītiem izdevumiem, piemēram, VPVKAC un pašvaldību KAC atbalstam – 12 830 eiro, kā arī Rīgas atbalsta centra darbības nodrošināšanai – 77 597,03 eiro. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI