DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. augustā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

VID lūdz uzsākt kriminālvajāšanu pret trim personām par 3 kg metamfetamīna kontrabandu no Irākas 

Publicitātes foto

Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk – VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nodeva kriminālprocesu pret trīs personām par sevišķi bīstamas narkotiskās vielas – metamfetamīna kontrabandu.  

2023. gada oktobrī VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas atklāja, ka ar kurjerpasta starpniecību no Irākas uz Latvijas Republiku tiek sūtīti divi koferi ar deklarēto preču aprakstu - bērnu rotaļlietas.  

Veicot padziļinātu sūtījumu pārbaudi, Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbinieki konstatēja, ka koferu iekšsienās ir izveidoti slēpņi, kuros paslēpta narkotiskā viela – aptuveni 3 kg metamfetamīna.   

Kriminālprocesa ietvaros veiktas sankcionētas kratīšanas, kuru ietvaros izņemti, iespējams, nelegāli iegūti līdzekļi aptuveni 12 000 eiro apmērā, kā arī stratēģiskas nozīmes prece.   

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā tika veiktas visas nepieciešamās izmeklēšanas darbības, lai iegūtu pietiekamu pierādījumu kopumu un 2024. gada jūlijā kriminālprocess tika nodots Daudznozaru specializētajai prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Kriminālprocess nodots kriminālvajāšanai saskaņā ar Krimināllikuma 190. 1 panta otrajā daļā, 253. 1 panta trešajā daļā un 237.1 panta otrajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu sastāvu pazīmēm. Kriminālprocesa izmeklēšana veikta ciešā sadarbībā ar Vācijas tiesībaizsardzības iestādēm.   

Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 19.pantu neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā. 

VID atgādina!  

Pasta sūtījumi tiek kontrolēti un uz tiem attiecas visi normatīvajos aktos noteiktie ierobežojumi un aizliegumi preču un priekšmetu pārvietošanai pāri valsts robežai. Narkotisko vielu kontrabanda ir smags vai sevišķi smags noziegums, par ko paredzēta kriminālatbildība un ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz desmit gadiem. Tādēļ katram iedzīvotājam, jo īpaši jauniešiem, ir jāapzinās, iespējams, nepārdomātās rīcības sekas, pasūtot un saņemot šādus pasta sūtījumus, vieglprātīgi paļaujoties uz iespēju palikt nenotvertam un nesodītam. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI