DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. augustā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsējiem glābējiem 90 izsaukumi 

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 1. augusta plkst. 6.30 līdz 2. augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 90 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 63 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi. 

Piektdien līdz plkst. 08.00 112 kontaktu centros saņemti jau apmēram 1580 pieteikumi vēja un lietus radīto seku likvidēšanas darbiem. Lai gan jaunu pieteikumu skaits ar katru dienu samazinās, arī aizvadītajā diennaktī saņemti vēl 47 ziņojumi par postījumiem. Ugunsdzēsēji glābēji lielākoties sazāģēja bīstami aizlūzušus vai nolūzušus kokus. E.Benjamiņas ielā Rīgā no nolūzuša koka atbrīvota automašīna. Kopumā visvairāk pieteikumu jeb vairāk kā 700  ir no Rīgas iedzīvotājiem, savukārt par vēja postījumiem Jūrmalā un Rīgas reģionā ziņots apmēram 570 reižu. Zemgalē pieteikti 232 postījumi. VUGD turpina piedalīties postošā vēja radīto seku likvidēšanas darbos. 

Vakarā saņemta informācija, ka Jelgavā netālu no notekūdeņu ietekas uz upes Lielupe ir redzama vielas noplūde apmēram 100 metru garumā un 1 metra platumā. Ugunsdzēsēji glābēji pie ietekas uzstādīja absorbējošās bonas.   

Pēc deviņiem vakarā ugunsdzēsēji glābēji devās uz Valkas novada Zvārtavas pagastu, kur bija avarējis autobuss un atradās grāvī uz sāniem. Negadījuma rezultātā no tā notika degvielas un tehnisko šķidrumu noplūde. Ugunsdzēsēji glābēji noplūdi novērsa, kā arī notikuma vietā izveidoja apvaļņojumu noplūdes ierobežošanai. 

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, atkritumi, kombains. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI