DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Turībā notiks vasaras skolas par drošības riskiem un ilgtspējīgu domāšanu uzņēmējdarbībā

Šovasar, no 12. līdz 24. augustam, Biznesa augstskolā Turība jauniešiem norisināsies divas vasaras skolas par ilgtspējīgu domāšanu uzņēmējdarbībā un drošības risku vadību.

“Šobrīd pasaule, ekonomika un uzņēmējdarbība kļūst arvien globālāka un starptautiskāka. Gandrīz ikviena profesija pieprasa spēju un māku strādāt starptautiskās komandās, veidot sadarbības, izprast citas kultūras un spēt veidot kontaktu ar kolēģiem un klientiem no visas pasaules. Līdz ar to starptautiskas pieredzes gūšana ir kļuvusi par neatņemamu studiju sastāvdaļu. Tieši tādēļ intensīvie kursi jeb vasaras skolas sniedz lielisku starptautisko pieredzi tiem studentiem, kuri kaut kādu iemeslu dēļ nevēlas vai nevar doties uz apmaiņas programmām ārvalstīs uz semestri vai gadu. Intensīvie kursi parasti ir aizraujoša un neaizmirstama pieredze, kuras ietvaros studenti gan gūst jaunas zināšanas, gan veido draudzības un sadarbības,” akcentē viena no kursu veidotājām Kristīne Neimane.

Kursi tiek organizēti ar Nordplus programmas finansiālu atbalstu. Veidojot vasaras skolu saturu, tika domāts par pašlaik pasaulē aktuālām tēmām – ilgtspējību un drošību, lai sagatavotu spējīgus un zinošus jaunos speciālistus.

Drošība un ilgtspējīga uzņēmējdarbība ir aktuālas tēmas gan kopumā pasaulē, gan Baltijas un Skandināvijas valstīm, kas ir Nordplus programmas dalībvalstis. “Šobrīd saskaramies ar jauniem izaicinājumiem, kas saistās ar migrāciju, konfliktiem, kas sakņojas kultūras un reliģiskajās atšķirībās, kiberuzbrukumiem un citiem draudiem mūsu drošībai. Tādēļ arvien aktuālāk izglītības iestādēm ir sagatavot spējīgus un zinošus drošības speciālistus, kas spēj cīnīties ar šiem draudiem un izaicinājumiem,” uzsver K. Neimane.

Tāpat mūsdienās, lai veidotu drošu valsti, to nav iespējams darīt, nedomājot par ilgtspējīgas attīstības principiem un ilgtspējīgu uzņēmējdarbību. Tādēļ otrs piedāvātais kurss jeb vasaras skola sniegs jauniešiem ieskatu, kā radīt ilgtspējīgas biznesa idejas un kā savu uzņēmumu attīstīt saskaņā ar ilgtspējas principiem.

Ilgtspējīga attīstība un ilgtspējīga domāšana ir īpaši aktuāla Eiropas zaļā kursa kontekstā, kura mērķis ir līdz 2050. gadam padarīt Eiropas Savienību klimatneitrālu. Ekonomikas zaļā transformācija

iespējama, ja tiek mainīta domāšana un palielināta sabiedrības iesaiste ilgtspējīgu risinājumu ieviešanā. Intensīvais kurss ir solis šajā virzienā.

Nordplus vasaras skolas Turībā norisinās jau daudzus gadus, katru gadu par kādu citu tēmu. Šo kursu ietvaros tiek uzņemti studenti no Somijas, Lietuvas, Norvēģijas un Igaunijas, savukārt studentiem tā ir lieliska iespēja arī iegūt starptautisku mācīšanās pieredze tepat Latvijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI