DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
1
1

E. Siliņa: 14. sankciju pakotnē Latvija panākusi mangāna rūdas tranzīta uz Krieviju pilnīgu aizliegumu

Ceturtdien, 20. jūnijā, Briselē panāktā vienošanās par 14. sankciju pakotni nozīmē, ka tā stāsies spēkā un Latvija ir sasniegusi arī mērķi panākt Latvijas valdības virzīto mangāna rūdas eksporta un tranzīta uz Krieviju pilnīgu aizliegumu. Tā uzsver Ministru prezidente Evika Siliņa.

Ministru prezidente uzsver: “Briselē tikko panākta vienošanās par 14. Eiropas Savienības sankciju pakotni pret Krieviju. Tajā ietverts arī Latvijas valdības virzītais pilnīgais mangāna rūdas eksporta un tranzīta aizliegums uz Krieviju. Strādājot un aktīvi pārliecinot, sasniedzam rezultātu visas Eiropas Savienības līmenī! Latvija pakotnē prasīja iespējami plašākas un stingrākas sankcijas. Iekļautas arī sankcijas pret Krievijas tā saucamo “ēnu floti” un papildu ierobežojumi Krievijas sašķidrinātajai dabasgāzei (LNG). Turpinām strādāt, lai paplašinātu sankcijas arī pret Baltkrieviju.”

Pakotne apstiprināta ES dalībvalstu vēstnieku līmenī, kas nozīmē, ka tā varēs stāties spēkā jau nākamajā nedēļā uzreiz pēc tās formālās publicēšanas, kas paredzēta pirmdien, norāda E. Siliņa.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI