DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Atjaunināts: vietu prognoze Eiropas Parlamenta politiskajās grupās pēc 2024. gada vēlēšanām

Atjauninātas prognozes par jaunā Parlamenta sastāvu, pamatojoties uz galīgajiem un provizoriskajiem rezultātiem visās 27 ES dalībvalstīs (saskaņā ar plkst 11:01 (CET) pieejamajiem datiem).

Augstāk norādītās prognozes pamatā ir

  • galīgie rezultāti 17 ES dalībvalstīs: Austrija, Beļģija, Bulgārija, Čehija, Dānija, Francija, Grieķija, Horvātija, Īrija, Kipra, Kipra, Lietuva, Luksemburga, Malta, Polija, Slovākija, Somija, Vācija.
  • provizoriskie rezultāti no 10 dalībvalstīm: Igaunija, Ungārija, Itālija, Latvija, Nīderlande, Portugāle, Rumānija, Slovēnija, Spānija, Ungārija, Zviedrija.

Provizoriskie dati liecina, ka vēlētāju aktivitāte visā ES bijusi aptuveni 51,08 %.

Parlamenta sastāva prognoze veidota, pamatojoties līdzšinējā Parlamenta politiskajā struktūrā, tomēr tas neizslēdz, ka nākamā Parlamenta dibināšanas sesijā tā struktūra varētu mainīties.

Visas nacionālās partijas, kurām nav pašreizējās oficiālās piederības un kuras pašreizējā Parlamentā nav iekļautas kategorijā "Nepievienoti", neatkarīgi no to politiskās orientācijas ir iekļautas saimniecības kategorijā "Citi".

Vietu prognozes turpinās tikt atjauninātas un publicētas vietnē https://results.elections.europa.eu, kur atrodami arī valstu rezultāti, vietu sadalījums pa politiskajām grupām un valstīm, sadalījums pa nacionālajām partijām un politiskajām grupām, kā arī vēlētāju aktivitāte. Jūs varēsiet arī salīdzināt rezultātus, pārbaudīt balsu vairākumu vai izveidot savu logrīku.

Dalībvalstu partijas, kurām nav oficiālās piederības pašreizējās Parlamenta grupās, un kuras pašreizējā Parlamentā neietilpst NI (pie politiskajām partijām nepiederošo deputātu) grupā, ir iekļautas kategorijā “Citi”.

Prognozes par vietu skaitu katrā grupā turpināsim atjaunināt un publicēt tīmekļa vietnē https://results.elections.europa.eu/lv/. Tur atradīsit arī ikvienas dalībvalsts rezultātus, ievēlēto dalībvalstu deputātu vietu sadalījumu pa politiskajām grupām, sadalījumu pa nacionālajām partijām, kā arī vēlētāju aktivitāti. Tur var arī salīdzināt rezultātus, izvērtēt balsu vairākumus (koalīcijas) vai izveidot savu logrīku.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI