DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

“Rīgas satiksme” 5. tramvaju depo iemūrē laika kapsulu; depo rekonstrukcijas darbi turpinās 

Publicitātes foto

Turpinoties vēsturiskā 5. tramvaju depo pārbūves darbiem, šodien, 10. jūnijā, ēkas pamatos iemūrēta laika kapsula ar vēstījumu un piemiņas lietām nākamajiem “Rīgas satiksmes” kolēģiem. Pasākums iezīmē būtiskas pārmaiņas depo teritorijā – jaunās depo ēkas būvniecības darbu uzsākšanu.  

“Rīgas satiksmes” valdes priekšsēdētāja Džineta Innusa: “Šodien “Rīgas satiksmes” nākotnes kolēģiem esam sagādājuši vēstījumu un piemiņas lietas par mūsu tagadni – novēlējumus no struktūrvienībām, pēdējo preses izdevumu, pēdējo iekšējo laikrakstu “Rīgas Satiksmes Darbinieks”, kā arī mūsu pašu darbinieku izveidoto tramvaja riteņu rebordu kontroles kalibru, kas iemūrētas jaunās depo ēkas pamatos. Lai pamats, ko liekam šodien, stingri stāv un palīdz kolēģiem darbā rītdien! Lai mūsu atbildīgais ceļš uz attīstību, ir viņu drošais balsts vēl daudzus gadu desmitus!” 

“Rīgas satiksmes” valdes loceklis Jānis Golubevs: “Būvprojekts paredz 1963. gadā izbūvēto depo ēkas piebūvju demontāžu un jaunas depo ēkas izbūvi, esošās ēkas pārbūvējot tā, lai tiktu nodrošināti atbilstoši apstākļi zemās grīdas tramvaja tehniskajai apkopei un remontdarbiem, kā arī saglabāta esošā kultūrvēsturiskā tramvaju depo ēka. Īpašs izaicinājums visā būvdarbu norises laikā ir fakts, ka ir nepieciešams nodrošināt depo teritorijas funkcionalitāti, taču neskatoties uz to – būvdarbi noris stingri pieturoties pie līgumā noteiktajiem termiņiem.” 

2023. gada 21. septembrī ar SIA “Aimasa” tika noslēgts līgums par būvdarbu veikšanu 5. tramvaju depo, Brīvības ielā 191. Atbilstoši noslēgtajam līgumam, būvdarbus objektā paredzēts pabeigt līdz 2025. gada nogalei un tie tiek veikti atbilstoši AS “Rūpnīcprojekts AS” izstrādātajam būvprojektam. Būvuzraudzību nodrošina SIA “Geo Consultants”. 

Par 5. tramvaju depo 

Vēsturiskais 5. tramvaju depo uzbūvēts 1901. gadā. Šobrīd depo teritorijas kopējā platība ir 39352 kvadrātmetru, tajā strādā 230 darbinieku, ikdienas ekspluatācijā ir 46 zemās grīdas tramvaji.  

Plašāku informāciju par “Rīgas satiksmes” piedāvātajiem pakalpojumiem, maršrutu sarakstiem, biļešu veidiem un citiem jaunumiem var saņemt mājaslapā www.rigassatiksme.lv vai sociālajos tīklos “x”, “facebook”. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI