DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Ar augstvērtīgiem rezultātiem aizvadīts Latvijas kausa 2. posms lietišķajā šaušanā

Publicitātes foto

31.maijā un 1.jūnijā Ādažu šautuvē norisinājās Latvijas kausa 2.posms lietišķajā šaušanā. Gandrīz 260 dalībnieki sacentās šaušanā ar dienesta pistoli, triecienšauteni, snaiperšauteni un medību bisi. Visos vingrinājumos bija divi vērtējumi – vīriešu konkurencē un apvienotajā sieviešu un jauniešu konkurencē.

Šaušanā ar dienesta pistoli vingrinājumā DP-3 (30 šāvieni, 25 metru distancē) vīriešu konkurencē uzvarētājs Ivans Iščenko (Valsts robežsardze) ar rezultātu 280 punkti. Tikai par punktu atpalika Igors Gribusts (Anima Libra). Ar rezultātu 278 punkti trešajā vietā Mareks Jansons (Zemessardzes Studentu bataljons). Apvienotajā sieviešu un jauniešu konkurencē 1.vieta Dženetai Jansonei (Zemessardzes Studentu bataljons) ar sašautiem 272 punktiem. Artai Vagalei (Daugavpils) 270 punkti un 2.vieta. 3.vieta Sanitai Ļahnovičai (Valsts robežsardze) ar rezultātu 269 punkti.

Šaušanā ar dienesta pistoli vingrinājumā DP-4 (20 šāvieni ātršaušana, 25 metru distancē) labākais bija Rihards Rušenieks (Zemessardzes Studentu bataljons) ar uzrādīto rezultātu 178 punkti. Otrajā vietā Arturs Bratuškins (Valsts policijas koledža) ar sašautiem 176 punktiem. Trešā vieta Ņikitam Mažinskim (Anima Libra) – 175 punkti. Sieviešu un jauniešu konkurencē labākā bija Dženeta Jansone (Zemessardzes Studentu bataljons) ar sašautiem 166 punktiem. 2.vieta Valērijai Gudeņai (LPSC) ar rezultātu 161 punkts. Juliānai Dzeidzjulei (LPSC) 154 punkti un 3.vieta.

Šaušanā ar triecienšauteni vingrinājumā ATŠ-5 no 3 stāvokļiem (30 šāvieni 300 metru distancē) nepārspēts palika Edgars Vilītis (NBS Mācību vadības pavēlniecība) ar rezultātu 221 punkts. Rojs Razums un Mareks Jansons (abi Zemessardzes Studentu bataljons) attiecīgi 2. un 3.vietā ar rezultātiem 216 punkti un 215 punkti. Dženeta Jansone (Zemessardzes Studentu bataljons), sašaujot 195 punktus, bija spēcīgākā sieviešu konkurencē. Gerda Āboliņa-Lemkena (NBS Mācību vadības pavēlniecība) ar 185 punktiem otrajā vietā, bet Evika Apine (Zemessardzes Studentu bataljons) trešajā vietā ar 182 punktiem.

Šaušanā ar triecienšauteni ar optiku vingrinājumā ATŠ-20 no 3 stāvokļiem (30 šāvieni 300 metru distancē) uzvarētājs Edgars Vilītis (NBS Mācību vadības pavēlniecība) ar sašautiem 238 punktiem. Otrajā vietā Anima Libra pārstāvis Igors Gribusts – 213 punkti. Trešais Mareks Jansons (Zemessardzes Studentu bataljons), sašaujot 208 punktus. Sieviešu un jauniešu konkurencē labākā bija Gerda Āboliņa-Lemkena (NBS Mācību vadības pavēlniecība) – 200 punkti. Violetai Viguļarai (Anima Libra) – 194 punkti un otrā vieta. Trešais Roberts Bērziņš (Latvijas Mednieku savienība) – 184 punkti.

Vingrinājumā “Snaiperis” (20 šāvieni guļus, 300 metru distancē) uzvarētājs šajā posmā bija Edgars Fogels (Charlie Shooting club) ar sašautiem 195 punktiem. Dmitrijs Klešņins (Anima Libra) otrajā vietā – 194 punkti, bet Juris Trošins (Angel Arms) trešajā vietā ar identisku rezultātu 194 punkti, bet sliktāku pēdējo sēriju. Apvienotajā sieviešu un jauniešu konkurencē visu trijnieku ieņēma Anima Libra komandas pārstāves - Lindai Dombrovskai 190 punkti (9 centra desmitnieki) trešā vieta, Violetai Viguļarai 190 punkti (3 centra desmitnieki) – otrā vieta, bet Ludmilai Gubenko 188 punkti un 3.vieta.

Šaušanā ar bisi uzvarētājs Mārtiņā Turkopulis (Privātbūve) – 191 punkti. Aivars Bundzens (Latvijas Mednieku savienība) ar rezultātu 188 punkti otrajā vietā. Trešajā vietā Andris Vagalis (Daugavpils valstspilsēta) – 187 punkti. Savukārt apvienotajā sieviešu un jauniešu konkurencē uzvarētājs Roberts Bērziņš (Latvijas Mednieku savienība) 185 punkti. Beātei Gobai (Privātbūve) – 178 punkti un 2.vieta. Artjoms Butkis (Daugavpils valstspilsēta) trešajā vieta ar 171 punktu.

Latvijas kausa 3.posms lietišķajā šaušanā plānots 26. un 27.jūlijā Ādažu šautuvē

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI