DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Aicina reģistrēties preču zīmes “Burtnieka zandarts” izmantošanai 

Publicitātes foto

1.jūnijā, uzsākoties jaunajai zandartu zvejošanas un makšķerēšanas sezonai, Valmieras novada pašvaldība aicina restorānus, kafejnīcas un citus ēdināšanas pakalpojumu sniedzējus, kuru ēdienkartes lepojas ar Burtnieka zandarta piedāvājumu, pieteikties zīmola un preču zīmes “Burtnieka zandarts” lietošanai! Reģistrējoties preču zīmes izmantošanai, komersants savam klientam apliecinās, ka piedāvātais Burtnieka zandarts ir iegūts Burtniekā.  

 

Preču zīme un zīmols “Burtnieka zandarts” godā senās zvejniecības tradīcijas un Burtnieka kulināro mantojumu – Burtnieka zandartu. To ietver galvenais zīmola logotips, kas sastāv no diviem elementiem: simbola, kurā attēlots zandarts ar ūdens vilni, un nosaukuma “Burtnieka zandarts”. Logotips izveidots horizontālā, vertikālā un simbola versijā. Zīmola lietošana jebkuram pircējam tirgū sniedz garantiju, ka iegādātais zandarts audzis un nozvejots Burtnieka ezerā. 

Pieteikties preču zīmes “Burtnieka zandarts” lietošanai var, aizpildot pieteikumu anketu un iesniedzot to Valmieras novada pašvaldībā. Reģistrēšanās ir bez maksas.  Pakalpojuma apraksts pieejams tīmekļvietnes valmierasnovads.lv sadaļā Pakalpojumi/Komercdarbība. Komersantiem atļauja būtu nepieciešama arī gadījumos, ja ēdienkartē tiek norādīts “Burtnieka zandarts”.  

Burtnieks, kas ir ceturtais lielākais ezers Latvijā un atrodas Valmieras novadā, kopš tā krastu apdzīvotības pirmsākumiem ir bijis pievilcīgs ar saviem zivju resursiem – attiecības starp cilvēku un zivīm ezera apkaimē veidojušās jau vismaz trīssimts paaudzēs. Burtnieka zandartam ezerā no akmens laikmeta līdz pat šodienai ir savs īpašais statuss – tas izveidojies par atpazīstamu zīmolu, pēc kura ir augsts pieprasījums Latvijas restorānos gan lokāli Vidzemē, gan visā Latvijā. Valmieras novada pašvaldībai, izveidojot zīmolu un reģistrējot preču zīmi “Burtnieka zandarts”, tiek veicināta tā atpazīstamība un vērtība. 

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI