DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. maijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Nevalstiskās organizācijas var pieteikties konkursam diskriminācijas un sociālās atstumtības mazināšanai 

Izmantojot Eiropas Savienības fondu sniegtās iespējas, turpmāk nevalstiskās organizācijas varēs īstenot vairāk konferences, konsultācijas, lekcijas, seminārus, darbnīcas, interešu grupu nodarbības, kā arī citus atbalsta pasākumus, kas paredzēti, lai mazinātu sociālās atstumtības un diskriminācijas riskus cilvēkiem, kuri tam pakļauti, piemēram, invaliditātes, vecuma, dzimuma, etniskās piederības, reliģiskās pārliecības vai seksuālās orientācijas dēļ.  

Šādu iespēju sniedz Labklājības ministrijas izstrādātā specifiskā atbalsta mērķa pasākuma diskriminācijas riskam pakļautajām personām vienlīdzīgu iespēju un tiesību realizēšanai dažādās dzīves jomās, pirmā kārta. Saskaņā ar to biedrības un nodibinājumi ir aicināti iesniegt projekta pieteikumus, kas saskaņā ar statūtiem nodrošina diskriminācijas mazināšanas pasākumus. Projektu iesniegumu pieņemšana notiks no 2024. gada 9. maija līdz 2024. gada 8. jūlijam. 

Šī pasākuma ietvaros pieejamais kopējais attiecināmais finansējums ir 1 860 668 eiro, tai skaitā Eiropas Sociālā  fonda Plus finansējums – 1 581 568 eiro un valsts budžeta finansējums – 279 100 eiro. Biedrība vai nodibinājums var pretendēt uz finansējumu līdz 45 000 eiro atbalsta pasākumu īstenošanai. Projektā pieteikto atbalsta pasākumu īstenošanas termiņš ir līdz 18 mēnešiem. Projektu beigu termiņš ir 2029.gada 31. decembris. 

Vairāk informācija un pieteikšanās kārtība pieejama CFLA tīmekļa vietnē: https://www.cfla.gov.lv/lv/4-3-4-2-k-1. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI