DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Valmierā apskatāma “Eiropas kultūras galvaspilsēta Tartu 2024” mākslas mini galerija 

Publicitātes foto

Aicinām Valmieras Integrētās bibliotēkas un Vidzemes Augstskolas vestibilā Cēsu ielā 4 apskatīt mākslas mini galeriju, kas veltīta Eiropas kultūras galvaspilsētai 2024. gadā Tartu (Tartu 2024). Galerijā aplūkojami Igaunijas un Latvijas mākslinieku īpaši Tartu 2024 radītie darbi. 

Kopumā aplūkojami 23 mākslas darbi digitālā formātā. Tie stāsta par mājām, kas ir gan Latvijā, gan Igaunijā, par jūru, kas vieno abas valstis, par spēka atrašanu sapņu īstenošanai, kultūras saskatīšanu visapkārt un sevī, par Latvijas un Igaunijas kultūras bagātību un unikalitāti, par 1000 iemesliem, lai apmeklētu Igauniju, par vērošanas mākslu, par fokusa maiņas mākslu un vēl citām tēmām. Arī Ilzes Vītoliņas darbs “Valmieras teātris “Kaimiņi””, kas aicina uzzināt plašāk par sadarbības projektu starp Valmieras teātri un Ugales teātri (Igaunija). Tā būs izrāde par kaimiņu būšanu, kopīgo un atšķirīgo, mīlestību, attiecībām un dzīvi kopumā. Pirmizrāde – 2024. gada rudenī. Plašāk par darbiem var lasīt tīmekļvietnē tartu2024.ee: https://tartu2024.ee/izstaderiga/. 

Jāpiemin, ka “Eiropas kultūras galvaspilsēta Tartu 2024” mākslas mini galerija pērn vasarā tika atklāta Rīgā, Galerijā Centrs. Katru nedēļu mākslas mini galerijā atklājot jaunu darbu, simboliski notika laika atskaite līdz brīdim, kad Tartu un Dienvidigaunijas reģions 2024. gada janvārī kļuva par Eiropas kultūras galvaspilsētu.  

Valmiera ir pa ceļam uz Tartu. Tā tas ir, skatoties kartē un plānojot ceļu uz Tartu gandrīz no jebkuras vietas Latvijā. Valmiera ir pa ceļam arī tāpēc, ka tai ar Tartu ir daudz kopīgā. Ja dodies uz Tartu 2024 norisēm, aicinām izvēlēties un izbaudīt maršrutu “Ievelc elpu Valmierā – Tartu 2024 – atvelc elpu Valmierā”! Ko darīt, piestājot Valmierā, dodoties ceļā uz vai no Tartu 2024, kāpēc Valmiera un Tartu ir līdzīgas un kādus piedāvājumus sagatavojuši uzņēmēji Valmierā, pavadot ceļotājus uz Tartu 2024 vai sagaidot viņus, uzzini tīmekļvietnē visit.valmiera.lv, sadaļā “Valmiera – pa ceļam uz Tartu”. Ievelc elpu Valmierā, pirms tā aizraujas Tartu 2024, un atvelc elpu Valmierā pēc tam, kad tā aizrāvusies Tartu 2024! 

Tartu 2024 ir šī gada lielākais notikums Igaunijā – tā organizēšanā ir iesaistīta ceturtā daļa valsts iedzīvotāju. Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas mākslinieciskā koncepcija un vadmotīvs ir “Izdzīvošanas mākslas” (Arts of Survival). Tās ir zināšanas, prasmes un vērtības, kas palīdz dzīvot labāk nākotnē, ar fokusu uz ilgtspēju, kopradi, vietējo unikalitāti, zinātni un tehnoloģijām, gada laikā aicinot apmeklēt vairāk nekā 1000 norišu. Plašāk var uzzināt Tartu 2024 tīmekļvietnē: https://tartu2024.ee/. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI