DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. martā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Konkursā uz Nacionālās Mākslu vidusskolas direktora amatu pieteikušies astoņi pretendenti

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā atkārtotajā atklātajā konkursā uz Mākslu izglītības kompetences centra (MIKC) “Nacionālā Mākslu vidusskola” direktora amatu līdz š.g. 22. martam pieteikumus iesnieguši 8 pretendenti.

Jau ziņots, ka galvenie Nacionālās Mākslu vidusskolas direktora amata pienākumi ir plānot, vadīt un koordinēt skolas darbu, nodrošinot tās mērķu un uzdevumu izpildi, pārstāvēt skolas intereses valsts un pašvaldību iestādēs, komercsabiedrībās un tiesu iestādēs, kā arī nodrošināt Nacionālās Mākslu vidusskolas finansiālo, juridisko un administratīvo darbību tās mērķu un uzdevumu īstenošanai atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Amata konkursa pretendentiem izvirzītās prasības ir:

  • atbilstība Izglītības likumā un Bērnu tiesību aizsardzības likumā noteiktajām prasībām, augstākā izglītība (saskaņā ar Ministru kabineta 2018. gada 11. septembra noteikumos Nr. 569 „Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību” noteiktajām prasībām),
  • vismaz 3 gadu pedagoģiskā darba pieredze izglītības jomā vai izglītības vadības darbā, vismaz 3 gadu darba pieredze vadošā administratīvajā darbā izglītības vai kultūras institūcijā,
  • teicamas latviešu valodas un labas angļu valodas zināšanas (vismaz C1 līmenis valsts valodai, vismaz B1 līmenis mutvārdu saziņas prasmēs angļu valodai atbilstoši Europass valodu pases pašnovērtējuma tabulai (pieejama https://rm.coe.int/CoERMPublicCommonSearchServices/DisplayDCTMContent?documentId=090000168045bb5e),
  • vēlama darba pieredze projektu vadībā, zināšanas par izglītības iestādes darbību reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem, profesionālās izglītības jomu un tās attīstības tendencēm, zināšanas par valsts iestādes finanšu un budžeta vadības principiem, zināšanas par kultūras nozari (īpaši par mūzikas, mākslas un dejas nozari), izpratne par profesionālās izglītības iestādes vadīšanu, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, komandas vadīšanas prasmes un stratēģiskais redzējums.

Pretendentus vērtēs īpaši izveidota komisija, kuras priekšsēdētāja ir KM valsts sekretāre Dace Vilsone, komisijas priekšsēdētājas vietnieks – KM valsts sekretāres vietnieks kultūrpolitikas jautājumos Uldis Zariņš, komisijas locekļi: Pāvula Jurjāna mūzikas skolas direktors, profesionālās ievirzes izglītības iestāžu vadītāju padomes priekšsēdētājs Viesturs Mežgailis, Latvijas Nacionālā kultūras centra Kultūrizglītības nodaļas ekspertes Ina Masule un Elita Barisa.

Atbilstoši Ministru kabineta 2016. gada 5. jūlija noteikumiem „Pedagogu darba samaksas noteikumi” un KM iekšējiem noteikumiem, kas nosaka Kultūras ministrijas padotībā esošo profesionālās vidējās izglītības iestāžu vadītāju atalgojuma nosacījumus, Nacionālo mākslu vidusskolas direktora mēneša atlīdzība (bruto) paredzēta no 3 631,60 līdz 4 216,60 eiro.

Mākslu izglītības kompetences centrs (MIKC) „Nacionālā mākslu vidusskola” ir KM padotībā esoša profesionālās vidējās izglītības iestāde, kas saskaņā ar Ministru kabineta 2016. gada 17. novembra rīkojumu apvieno Rīgas Doma kora skolu un Jāņa Rozentāla Mākslas skolu; vēlāk MIKC pievienojušās arī Emīla Dārziņa mūzikas vidusskola un Rīgas Horeogrāfijas vidusskola.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI