DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. martā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

RTU Liepāja lektori un absolventi iedvesmojošos stāstos dalās ar pieredzi 

Sestdien, 23. martā, RTU Liepāja aizvadīts pirmais lekciju cikls “Ideju rotaļu laukums”, kas pulcēja vidusskolēnus, viņu vecākus un interesentus, lai noklausītos RTU Liepāja piedāvātās lekcijas. 

Astoņos iedvesmojošos stāstos lektori dalījās ar savu pieredzi un zināšanām. RTU Liepāja direktore profesore Dace Medne mācīja rast idejas, kā meklēt izeju no sarežģītām situācijām, izmantojot atjautību un emocionālo inteliģenci un veidot cienījamu komunikāciju. 

RTU docente Agata Babina, stāstot par valodu nozīmi pasaules izzināšanā, minēja: “Tu vari būt veiksmīgs un pelnošs darbā, ko mīli. Nauda pati tevi atradīs, ja darīsi to, kas tev patīk.” To apliecināja studiju programmas “Jauno mediju māksla” absolvents Egils Šusts, runājot par savu ceļu no Rucavas puikas līdz Holivudai un līgumiem ar pasaules zīmoliem: “Es daru to, kas ir mana aizrautība.” 

RTU Liepāja pētniece Sintija Ozoliņa iepazīstināja ar savu pētījumu tēmu – kā radīt produktu no jūras aļģēm, lektors Andrejs Kukuškins uzskatāmi parādīja, kā iespējams iekrist mākslīgā intelekta radītajās lamātās, savukārt profesore Sandra Veinberga mācīja atpazīt viltus ziņas. 

Profesors Pāvels Jurs skaidroja, kāds ir jaunietis Liepājā, atzīstot, ka apdraudējuma gadījumā savu valsti ir gatavs aizstāvēt katrs piektais Liepājas jaunietis. Blogere Rasa Pakalniņa meklēja atbildi uz jautājumu, kādam ir jābūt skolotājam, lai spētu iedvesmot. 

Bija apmeklētāji, kas ar interesi noklausījās visas lekcijas, viņu skaitā arī mamma Ligita ar meitu Hertu, kuras bija braukušas no Rīgas, jo atzina piedāvātās tēmas par interesantām. Ligita saka: “Ļoti vērtīga informācija, un tik daudz var uzzināt vienā reizē. Pati esmu skolotāja un zinu, cik grūti ir ieinteresēt jauniešus, taču esmu pārliecināta, ka šis formāts ir dzīvotspējīgs. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI