DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. martā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

VNĪ: noslēgušies pārbūves darbi Jelgavā vides pieejamības projekta ietvaros 

Publicitātes foto

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) valdes locekle Jeļena Gavrilova informē, ka noslēdzies vides pieejamības uzlabošanas projekts Pasta ielā 43, Jelgavā un objekts nodots ekspluatācija šī gada 20. martā. Projekts realizēts ar nolūku veicināt vides un informācijas pieejamību personām ar invaliditāti, radot labvēlīgākas iespējas sabiedrības integrācijai. 

Projekta ietvaros tika veikta vides pieejamības uzlabošana Pasta ielā 43, Jelgavā esošajā ēkā, kurā darbojas vairākas valsts iestāžu struktūrvienības, tai skaitā Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra un Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisija. Projekta galvenās darbības ietvēra centrālās ieejas pārbūvi, diagonālā pacēlāja ierīkošanu, jaunu ieejas durvju uzstādīšanu un pirmā stāva sanitāro telpu pārbūvi, atbilstoši vides pieejamības prasībām. 

Jeļena Gavrilova, VNĪ valdes locekle, uzsver: “Arī šāds, salīdzinoši neliels vides pieejamības uzlabošanas projekts, palīdz padarīt sabiedrību vienlīdzīgāku, rūpējoties par to, lai personām ar invaliditāti Jelgavas pilsētā būtu ērtāk pieejami valsts iestāžu sniegtie pakalpojumi un informācija. Kopumā VNĪ attīstības portfeļa ēku atjaunošanā un būvē cenšamies pēc iespējas iekļaut risinājumus, kuri palīdz personām ar invaliditāti izmantot ēkas pilnvērtīgāk pēc to nodošanas ekspluatācijā.” 

Vides pieejamības projekts tika īstenots sadarbība ar SIA "Pillar contractor", ar kuru tika noslēgts projektē-būvē līgums. Kopējais līgumcenas apmērs sasniedza 161 322 eiro (bez PVN). Šis projekts iekļauts Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna (ANM) 3.1. reformu un investīciju virziena "Reģionālā politika" ietvaros, atbilstoši "Publisko pakalpojumu un nodarbinātības pieejamības veicināšanas pasākumi cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem" pirmās kārtas "Valsts un pašvaldību ēku vides pieejamības nodrošināšanas pasākumos". Kopējais ANM finansējums sasniedza 154 892 eiro. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI