DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Rīgas Lutera draudzes mākslinieki tiekas izstādē “Debesīs pasakas skrēja” 

Publicitātes foto

No 24. marta līdz 27. aprīlim Ojāra Vācieša muzejs Rīgā, Ojāra Vācieša ielā 19, aicina uz Rīgas Lutera draudzes mākslinieku izstādi “Debesīs pasakas skrēja”.  

Rīgas Lutera draudzes mākslinieku izstādes Ojāra Vācieša muzejā notiek jau vairāk nekā 20 gadus. Tā ir kļuvusi par skaistu tradīciju – ap Lieldienu laiku, pēc svētdienas dievkalpojuma pulcēties muzejā uz izstādes atklāšanu.  

Šogad izstādē “Debesīs pasakas skrēja” eksponēti 11 autoru dažādās tehnikās veidoti darbi. Izstādes nosaukumam par iedvesmas avotu kalpo Ojāra Vācieša dzejoļu krājuma “Dzegužlaiks” (1968) dzejoļa vārdi “Debesīs pasakas skrēja”. “Nosaukums tēlaini norāda uz augsto, gaisīgo un netveramo pasaku pasauli, kur notiek aizraujošas un neiedomājas lietas,” stāsta izstādes organizatori. 

Mākslinieki darbus radījuši dažādos medijos un tehnikās: izstādē aplūkojama glezniecība, keramika, metāls un instalācija. Visus autorus vieno arī piederība Rīgas Lutera draudzei un ilggadēja draudzība ar Ojāra Vācieša muzeju.  

Izstāde muzejā aplūkojama no 24. marta līdz 27. aprīlim. 

Izstādē piedalās: Laima Akmentiņa, Daiga Aže, Helmuts Āķis, Māra Kalnišķe, Dins Kopštāls, Irīda Lazdiņa, Līga Lazdiņa, Gunta Ploka, Baiba Ūlande, Gundega Zikmane un Sandra Utāne. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI