DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ukraina turpina būt mūsu prioritāte, lai palīdzētu tai nodrošināt visu nepieciešamo atbalstu

2024.gada 14. martā ārlietu ministrs K. Kariņš vizītes laikā Apvienotajā Karalistē tikās ar Uzņēmējdarbības un tirdzniecības departamenta valsts ministri un Ukrainas rekonstrukcijas ministri Nusratu Gani (Nusrat Ghani).

Tikšanās laikā tika pārrunāta Latvijas un Apvienotās Karalistes iesaistīšanās Ukrainas atjaunošanā un tālākās sadarbības iespējas, lai nodrošinātu Ukrainai to, kas tai nepieciešams. Latvija ir apņēmusies iesaistīties ilgtermiņā un jau kopš 2022. gada vidus ir viena no pirmajām valstīm, kas īsteno rekonstrukcijas projektus Ukrainā, pirmām kārtām Čerņihivas reģionā. Piemēram, Latvijas nevalstiskā organizācija “Centrs MARTA”, kas strādā ar sieviešu tiesību aizstāvības jautājumiem, tur atvērusi divus atbalsta centrus sievietēm.

2024. gads ir izšķirošs gads, kas prasīs visu Ukrainas partneru apņēmību, lai stiprinātu Ukrainas noturību un tā uzvarētu karā. Savu pienesumu tajā sniedz arī Latvijas un Apvienotās Karalistes vadītā Dronu koalīcija, sadarbības iespējas ir arī 5G risinājumu izpētes jomā. Latvija turpinās pievērsties Ukrainas sociālās infrastruktūras rekonstrukcijai, sieviešu psiholoģiskajam atbalstam, digitalizācijai un Ukrainas eirointegrācijas veicināšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI