DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. martā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Klimatam veltīta konference jau 21. martā 

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) š.g. 21. martā organizē konferenci “Klimata pārmaiņu politikas integrācija nozaru un reģionālajā politikā”. Konference īstenota Norvēģijas grantu projekta noslēguma ietvaros. Konferencei var pieteikties valsts pārvaldes iestāžu, pašvaldību un plānošanas reģionu speciālisti, nozaru un nevalstisko organizāciju eksperti, zinātnieki un citi interesenti. Konferenci atklās klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis. 

Konference notiks klātienē Mākslas centrā “ZUZEUM” (Lāčplēša iela 101, Rīga) un attālināti Youtube tiešraidē no plkst. 9:30 līdz 16:00. Konferences programma pieejama šeit. 

KEM sadarbībā ar partneriem – Centrālo statistikas pārvaldi, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centru un Norvēģijas Vides aģentūru – konferencē informēs par projektā paveikto un sasniegtajiem rezultātiem. Piemēram, par jaunākajiem klimata pārmaiņu scenārijiem, uzlaboto hidrometeoroloģisko brīdinājumu sistēmu, pašvaldībām izstrādātajiem siltumnīcefekta gāzu emisiju rādītajiem, izstrādāto ceļa karti “zaļā budžeta” ietvara ieviešanai, veikto jūras krasta līnijas izmaiņu novērtējumu un izstrādātajiem risinājumiem krasta erozijas mazināšanai.  

Konferencē tiks prezentēti sešu pētījumu rezultāti par pašreizējās izmantotās prakses novērtējumu un ieteikumiem klimata pārmaiņu aspektu integrācijai nozarēs kā investīciju projekti, apdrošināšana, ilgtspējīgs finansējums, ēku būvniecība, ilgtspējīgas transporta infrastruktūras un teritorijas attīstības plānošana. Kopā ar atbildīgo ministriju pārstāvjiem tiks pārrunāts projekta rezultātu devums un izmantošana nozaru politiku pilnveidošanai un pašvaldību un reģionu attīstībai.  

Dalībai konferencē aicinām reģistrēties šeit līdz š.g. 18. martam. Konferences dalībnieku skaits klātienē ir ierobežots, tādēļ lūdzam reģistrēties savlaicīgi. Saite, lai pieslēgtos konferencei tiešraidē, tiks izsūtīta dienu pirms konferences.  

Informācija par projektu pieejama šeit. Informācija par Norvēģijas finanšu instrumenta 2014.2021. gada perioda programmu “Klimata pārmaiņu mazināšana, pielāgošanās tām un vide” pieejama šeit. 

Strādājam kopā zaļai Eiropai! 

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI