DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Raiņa un Aspazijas māja aicina uz Aspazijas dzimšanas dienas svinībām muzejā 

FOTO: A.Strokins

16. martā izcilajai latviešu literātei, kultūras darbiniecei un politiķei Aspazijai aprit 159 gadi. Par godu šim notikumam Raiņa un Aspazijas māja (Rīga, Baznīcas iela 30) 16. martā aicina viesoties muzejā, kur plkst. 11.00 un 14.00 pieaugušie varēs doties ekskursijā pa muzeju, bet bērni – piedalīties dzejas meistardarbnīcā. 

Raiņa un Aspazijas māja ir viena no abu dzejnieku pēdējām kopīgajām dzīvesvietām, un muzeja ekspozīcija ir vienlīdz veltīta abiem rakstniekiem. Aspazijas dzimšanas dienā īpaša uzmanība tiks pievērsta tieši dzejniecei, un plkst. 11.00 un 14.00 būs iespēja doties ekskursijās kopā ar Raiņa un Aspazijas pētniekiem Solvitu Lapiņu un Jāni Zālīti un uzzināt daudz un dažādu interesantu faktu par Aspazijas dzīves gājumu un daiļradi. Piemēram, noslēpumiem apvīts ir pats Aspazijas dzimšanas dienas datums, jo, kā izrādās, savā dzīves laikā Aspazija diezgan koķeti ir uzdevusies par trīs gadiem jaunāka. Tāpat ilgu laiku tika uzskatīts, ka līdz mūsdienām ir saglabājies tikai viens Aspazijas mātes portrets, bet samērā nesen ļoti interesantā ceļā tika atklāts vēl viens, un šobrīd to ir iespējams aplūkot Aspazijas darba kabinetā. 

Kamēr pieaugušie aplūkos muzeju gidu pavadībā, mazākie muzeja apmeklētāji varēs piedalīties Aspazijas dzejas meistardarbnīcās (plkst. 11.00 un 14.00), kurā būs iespējams iepazīties ar dzeju un veikt ar to saistītus uzdevumus. Tāpat arī iemēģināt roku rakstībā ar tinti, gluži tāpat, kā to savulaik ir darījusi Aspazija. 

16. martā ir pēdējā iespēja aplūkot izstādi “Viens”, kas stāsta par Raiņa un Ojāra Vācieša vientulības izjūtu, attiecībām ar varu, izaicinājumiem un dzīvesbiedrēm. 

Lūgums iepriekš pieteikties, zvanot pa tālr. 29254193 vai rakstot uz e-pastu rainis.maja@memorialiemuzeji.lv. 

Dalības maksa dzejas meistardarbnīcā: 2,00 eiro.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI