DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. martā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents iepazīstas ar Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas darbību 

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja.

4. martā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs apmeklēja Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūciju CERT.LV, lai iepazītos ar iestādes darbu un sasniegto Latvijas kibernoturībā. 

Valsts prezidents CERT.LV iepazinās ar darba apstākļiem, iestādes darbības virzieniem un aktualitātēm kibertelpā. E. Rinkēvičs tikās ar CERT.LV vadītāju Baibu Kaškinu un Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta direktori Ināru Opmani un apmeklēja CERT.LV operāciju centru un industriālo kontroles iekārtu laboratoriju. 

Valsts prezidents vizītes laikā novērtēja CERT.LV un tā partneru mērķtiecīgo darbu pie kiberdraudu apzināšanas, apsteidzošas informācijas iegūšanas un atbilstošu reaģēšanu. “Sevišķi svarīgi ir turpināt kiberdraudu meklēšanas operācijas, lai laikus identificētu un likvidētu citu valstu rosinātas kiberoperācijas Latvijas infrastruktūrā. Pateicos visiem Latvijas sabiedrotajiem, tostarp ASV un Kanādai, kas sniedz mums atbalstu šajā darbā un atbalsta kibernoturību visā Eiropas Savienībā un NATO,” pauda E.Rinkēvičs. 

Latvijas kibertelpas aizsardzība ir īpaši svarīga hibrīdapdraudējuma un Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā apstākļos. CERT.LV uzdevums ir nodrošināt, lai Latvija ir neparocīgs un grūts mērķis kiberuzbrucējiem. 

Informācijai: 

CERT.LV ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kas darbojas Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas pakļautībā atbilstoši Informācijas tehnoloģiju likuma regulējumam. CERT.LV galvenie uzdevumi ir uzturēt un aktualizēt informāciju par informācijas tehnoloģiju (IT) drošības apdraudējumiem, sniegt atbalstu valsts institūcijām IT drošības jomā, sniegt atbalstu IT drošības incidentu novēršanā jebkurai fiziskai vai juridiskai personai, ja incidentā iesaistīta Latvijas IP adrese vai .lv domēns, organizēt jomas informatīvus un izglītojošus pasākumus. 

Sabiedrība tiek aicināta ziņot vai konsultēties par IT drošības incidentiem: cert@cert.lv, cert@cert.gov.lv; par mēstuļu gadījumiem: abuse@cert.lv, abuse@cert.gov.lv; par IT ievainojamību cvd@cert.lv, kā arī izmantot visas citas saziņas iespējas: https://cert.lv/lv/kontakti, ja tas nepieciešams. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI