DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. martā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Turības starptautiskā zinātniskā konference: Cik mēs esam trausli nestabilitātes laikmetā?

Biznesa augstskolas Turība starptautiskajā zinātniskajā konferencē “Nedrošības laikmets: no riskiem līdz izaugsmei” 27.martā dažādu nozaru eksperti spriedīs par jaunajiem rīcības scenārijiem, tehnoloģiskajiem risinājumiem un domāšanas izmaiņām, ko pieprasa īstenot esošais pārmaiņu un nedrošības laikmets. Konferencē var piedalīties klātienē vai to vērot tiešsaistē Turības Facebook lapā.

“Šī gadsimta pirmās desmitgades ir aizvadītas sociālu, politisku, ekonomisku un apkārtējās vides pārmaiņu ēnā, kas rada jauna veida izaicinājumus valstīm, organizācijām un sabiedrībām un katram indivīdam. Izaicinājumi, ar kuriem saskaramies ikdienā, rada ne tikai iespējas, bet apstākļus, kuros drošības jēdziens iegūst pavisam jaunas, iepriekš neizzinātas aprises. Šobrīd atrodamies nedrošības laikmetā, kas prasa atbilstošus rīcības scenārijus, tehnoloģiskus risinājumus un domāšanas izmaiņas,” zinātniskās konferences tēmas aktualitāti pamato Biznesa augstskola Turība rektore Zane Driņķe.

Tādēļ, apskatot drošības risku ietekmi uz dažādām sabiedrības grupām un nozarēm, konferencē Latvijas Bankas vecākais ekonomists Erlands Krongorns izklāstīs aktuālo situāciju par mājsaimniecību pirktspēju dažādos laikos, savukārt Latvijas investīciju bankas Prudentia dibinātājs Ģirts Rungainis uzstāsties ar tēmu “Atpakaļ normalitātē. Cik mēs esam trausli nestabilitātes laikmetā?”, bet Latvijas Universitātes sociālo zinātņu profesors Daunis Auers vērsīs uzmanību politisko risku pārvaldībai nenoteiktības laikmetā.

Savukārt par uzņēmējdarbību sankciju ēnā uzstāsies uzņēmuma Lursoft IT pārstāve Līga Lūse Zambare, bet auditorkompānijas KPMG Baltics stratēģiskās plānošanas eksperts Kristaps Kovaļevskis spriedīs par uzņēmējdarbības iespējām nedrošības laikmetā.

Konferences ietvaros notiks arī paneļdiskusija “Kā paaudžu maiņa transformē tūrisma nozari?”, jo tūrisma nozares pārmaiņas nosaka ne tikai ģeopolitiskās turbulences vai tehnoloģiju attīstības izrāviens, bet arī paaudžu izmaiņas un ar to saistītie ceļošanas paradumi. Diskusijā dalībnieki meklēs atbildes uz jautājumiem gan no tūristu, gan uzņēmēju perspektīvas, tomēr tos vienu vadmotīvs – kā dažādas paaudzes raksturojošie ceļošanas paradumi ietekmēs tūrisma nozari un vai mēs Latvijā esam gatavi piedāvāt to, ko meklē mūsdienu tūrists?

Diskusijā piedalīsies Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas valdes loceklis, Biznesa augstskolas Turība Starptautiskās tūrisma fakultātes dekāns, Dr.oec. Ēriks Lingebērziņš, tūrisma operatora Novatours Pārdošanas nodaļas vadītāja Liāna Pudule Indāne un Dr.psych, klīniskā psiholoģe, kognitīvi biheiviorālās terapijas terapeite Guna Geikina, kā arī mārketinga un jaunuzņēmumu eksperte, aizrautīga ceļotāja Aiga Kalbjonoka.

Biznesa augstskolas Turība XXV starptautiski zinātniskā konference “Nedrošības laikmets: no riskiem līdz izaugsmei” notiks 2024. gada 27.martā plkst.9.30-16.00 Biznesa augstskolā Turība, kuru organizē Starptautiskā tūrisma fakultāte, darba valoda – angļu. Reģistrēties dalībai klātienē var līdz š.g. 22. martam, aizpildot pieteikumu šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI