DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

K. Melnis šodien atklās pirmo Klimata, vides un enerģētikas konsultatīvās padomes sēdi 

Ceturtdien, 29. februārī, norisināsies pirmā Klimata un enerģētikas ministrijas (KEM) organizētā Klimata, vides un enerģētikas konsultatīvās padomes sēde. Padomes sēdi atklās klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis. Padomes sēdē piedalīsies nozaru nevalstisko organizāciju pārstāvji, kā arī citi pilnvarotie pārstāvji ar padomdevēja tiesībām.  

“Man ir patiess prieks, ka Konsultatīvo padomi veido plašs iesaistīto pušu loks, lai kopīgā darbā mēs pieņemtu izsvērtus, pārdomātus un uz ilgtspēju vērstus lēmumus. Pirmajā kopīgajā tikšanās laikā sagaidām atvērtu diskusiju, uzklausot nozares redzējumu un konstruktīvus priekšlikumus par klimata, vides un enerģētikas politiku, lai Latvijā veicinātu konkurētspējīgu ekonomiku un tās attīstību. Ilgtspējīgs redzējums un virzība uz to ir īsākais ceļš uz investoru portfeli,” uzsver klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis.  

Sēdes dienas kārtībā padomes locekļus un pilnvarotos pārstāvjus KEM iepazīstinās ar enerģētikas stratēģijas izstrādes progresu, kā arī sniegs ieskatu par ministrijas aktualitātēm – būtiskākajām regulējuma izmaiņām, pie kā KEM šobrīd strādā.  

Klimata, vides un enerģētikas konsultatīvā padome ir Klimata un enerģētikas ministrijas veidota konsultatīva un koordinējoša institūcija, kuras darbības mērķis ir veicināt līdzsvarotas klimata, vides un enerģētikas politikas veidošanu un īstenošanu Latvijā. 

Padomes loma ir veicināt sabiedrības iesaisti ar klimatu, vidi un enerģētiku saistītu lēmumu pieņemšanā, sekmēt sabiedrības interešu saskaņošanu klimata, vides un enerģētikas politikas izstrādē un īstenošanā. Vienlaikus padomes uzdevums ir sniegt priekšlikumus un vērtējumu enerģētikas attīstības projektiem, programmām, politikas plānošanas dokumentiem u.c.   

Klimata, vides un enerģētikas konsultatīvās padomes sastāvā iekļauti 13 balsstiesīgie padomes locekļi: klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis, Latvijas Pašvaldību savienības Padomniece vides aizsardzības jautājumos Sandra Bērziņa, Tirdzniecības un rūpniecības kameras Transporta un mobilitātes komitejas vadītāja Justīna Hudenko, Latvijas Atjaunojamās enerģijas federācijas valdes loceklis Andis Kārkliņš, Latvijas Meža īpašnieku biedrības valdes priekšsēdētājs Arnis Muižnieks, biedrības “Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padome” valdes priekšsēdētājs Guntis Gūtmanis, Latvijas Būvniecības padomes priekšsēdētājs Artis Dzirkalis, Latvijas Atkritumu saimniecības uzņēmumu asociācijas valdes loceklis Guntars Levics, biedrības “Latvijas vides pārvaldības asociācija” pārstāve Olga Trasuna, nodibinājuma “Teiču dabas fonds” pārstāvis Juris Jātnieks, nodibinājuma “Pasaules Dabas fonds” pārstāvis Jānis Rozītis, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības eksperts tautsaimniecības jautājumos Mārtiņš Svirskis un Latvijas Darba devēju konfederācijas klimata un enerģētikas eksperte Arta Dimbiere. 

 

 

 

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI