DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. februārī, 2024
Lasīšanai: 23 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Būtiskākais EP plenārsēdē Strasbūrā 26.–29. februārī

Eiropas Parlamentu uzrunās Jūlija Navaļnaja

Trešdien, Parlamentam pieminot Krievijas korupcijas apkarotāju Alekseju Navaļniju, plenārsēdē uzrunu teiks viņa sieva Jūlija Navaļnaja.

Aleksejs Navaļnijs, viens no Krievijas zināmākajiem korupcijas apkarotājiem, opozīcijas politiķis, 2021. gada Saharova balvas ieguvējs un prezidenta Vladimira Putina skaudrs kritiķis, mira piektdien, 16. februārī, mīklainos apstākļos, nomaļā soda kolonijā Krievijas arktiskajā zonā, kur viņš izcieta ilgstošu cietumsodu par safabricētām apsūdzībām. Lai pieminētu viņa dzīvi un darbu, Eiropas Parlamenta deputāti trešdien uzņems viņa sievu Jūliju Navaļnaju. Viņa uzstāsies plenārsēdē plkst. 11.30, tam sekos politisko grupu pārstāvju uzrunas.

Trešdienas pēcpusdienā EP deputāti Navaļnija miršanas apstākļus apspriedīs arī ar Komisijas un Beļģijas prezidentūras pārstāvjiem. Gaidāms, ka viņi nosodīs Krievijas režīmu un prezidentu Vladimiru Putinu, kā arī apspriedīs Krievijas opozīcijas, žurnālistu un cilvēktiesību aizstāvju bīstamos apstākļus Krievijā.

Ceturtdien EP deputāti balsos arī par rezolūciju.

***

Uzruna un debates: trešdien, 28. februārī

Balsojums: ceturtdiena, 29. februāris

Papildu informācija

ES Dabas atjaunošanas likums: balsos par likuma galīgo tekstu

ES līdz 2030. gadam būs jāievieš atjaunošanas pasākumi, kas aptver vismaz 20 % sauszemes un jūras teritoriju, bet līdz 2050. gadam tie ir jāuzsāk visās ES ekosistēmās.

Politiskā vienošanās starp Parlamentu un Padomi, par kuru galīgais balsojums notiks otrdien, paredz, ka ES dalībvalstīm līdz 2030. gadam līdz labam stāvoklim jāatjauno vismaz 30 % degradēto biotopu platību. Līdz 2040. gadam jāatjauno 60 % un līdz 2050. gadam — 90 % degradēto platību, uz kurām attiecas jaunais tiesību akts.

Jaunā regula noteiks mērķus attiecībā uz bioloģiskās daudzveidības rādītājiem lauksaimniecībā un organiskās augsnes atjaunošanas mērķus lauksaimniecības dēļ nosusinātajos kūdrājos.

Likums paredz dažus izņēmumus konkrētām dalībvalstīm, kā arī “stopkrānu”, kas ļautu ārkārtas apstākļos uz laiku apturēt noteiktos mērķus lauksaimniecības ekosistēmām.

Vispārīga informācija

Vairāk nekā 80 % Eiropas biotopu ir sliktā stāvoklī. Komisija 2022. gada 22. jūnijā ierosināja Dabas atjaunošanas regulu, lai ilgtermiņā veicinātu degradētās dabas atjaunošanu visā ES sauszemes un jūras teritorijā un sasniegtu ES mērķus klimata un bioloģiskās daudzveidības jomā. Saskaņā ar Komisijas teikto, jaunais tiesību akts sniegtu ievērojamus ekonomiskos ieguvumus, jo katrs dabas atjaunošanā ieguldītais eiro atmaksāsies vismaz astoņkārtīgi.

***

Balsojums: otrdien, 27. februārī

Papildu informācija

Ukrainas mehānisms un atbalsts stratēģiskajām tehnoloģijām: pieņems ES daudzgadu budžeta grozījumus

Eiropas Parlamenta deputāti apstiprinās ilgtermiņa finansējumu Ukrainai, "Stratēģisko tehnoloģiju platformu Eiropai" (STEP) un ar tiem saistītās izmaiņas ES daudzgadu budžetā.

ES ilgtermiņa budžeta – daudzgadu finanšu shēmas (DFS) – pārskatīšana ietver 50 miljardu eiro vērto Ukrainas instrumentu un "Stratēģisko tehnoloģiju platformu Eiropai" (STEP), kuras mērķis ir atbalstīt ES konkurētspēju un noturību stratēģiski svarīgās nozarēs. Tā arī stiprina ES budžetu migrācijas un ārējo problēmu risināšanai, kā arī ES gatavību krīzēm un budžeta elastību. Turklāt saskaņā ar Parlamenta prasībām ar pārskatīšanu tiek ieviests mehānisms, lai risinātu pieaugošo izmaksu problēmu, kas saistītas ar ES atveseļošanas plāna NGEU atmaksu un pieaugošajām procentu likmēm.

Otrdien Parlaments debatēs un balsos par attiecīgajiem tekstiem, par kuriem nesen panākta vienošanās ar ES dalībvalstīm:

DFS pārskatīšana - paziņojums presei pēc vienošanās ar Padomi (06/02/2024)

Ukrainas mehānisms - paziņojums presei pēc vienošanās ar Padomi (06/02/2024)

STEP - paziņojums presei pēc vienošanās ar Padomi (07/02/2024)

Eiropas Parlamenta deputāti pieņems arī rezolūciju, kas pievienota balsojumam par piekrišanu daudzgadu budžeta pārskatīšanai.

***

Debates: otrdien, 27. februārī

Balsojums: otrdiena, 27. februārī

Papildu informācija

Papildinās vides noziegumu sarakstu un pastiprinās par tiem paredzētos sodus

Parlaments gatavojas apstiprināt jaunus noteikumus, kuru mērķis ir ar krimināltiesībām aizsargāt Eiropas Savienības vidi.

Pēc pirmdienas debatēm gaidāms, ka EP deputāti otrdien dos galīgo zaļo gaismu jaunajai direktīvai par vides noziegumiem, par ko Parlaments 2023. gada novembrī neoficiāli vienojies ar dalībvalstīm.

Tiesību akts papildinās vides noziegumu sarakstu, iekļaujot nelikumīgu kokmateriālu tirdzniecību, ūdens piesārņošanu un ES ķīmisko vielu jomas tiesību aktu pārkāpumus. Jaunais likums ievieš arī tā dēvēto kvalificēto nodarījumu, kas ir tāds noziegums, kas izraisījis katastrofas, piemēram, plaša mēroga mežu ugunsgrēkus, un ir pielīdzināms ekocīdam.

Individuāliem pārkāpējiem, tostarp uzņēmumu pārstāvjiem, atkarībā no nozieguma smaguma pakāpes var tikt piespriests cietumsods līdz pieciem vai desmit gadiem. Viņiem būs arī jāatjauno iznīcinātā vide un jāatlīdzina nodarītais kaitējums. Uzņēmumiem var tikt piemērots naudas sods līdz 5 % no to apgrozījuma visā pasaulē vai līdz 40 miljoniem EUR.

Vispārīga informācija

Jaunā tiesību akta mērķis ir risināt pieaugošo vides noziegumu skaitu Eiropas Savienībā. Noziedzīgi nodarījumi pret vidi ir ceturtā lielākā noziedzīgā darbība pasaulē, un viens no galvenajiem organizētās noziedzības ienākumu avotiem, līdzās narkotikām, ieročiem un cilvēku tirdzniecībai.

***

Debates: pirmdien, 26. februārī

Balsojums: otrdien, 27. februārī

Preses konference: otrdien, 27. februārī plkst. 14.00 ar ziņotāju Antoniju Mandersu (EPP, Nīderlande)

Papildu informācija

Žurnālistu aizsardzība: apstiprinās jaunu likumu, lai cīnītos pret ļaunprātīgām tiesas prāvām

Sagaidāms, ka EP deputāti otrdien plenārsēdē galīgi apstiprinās jaunus ES noteikumus, lai aizsargātu žurnālistus un aktīvistus no ļaunprātīgas tiesvedības.

Tiesību akts, par kuru 2023. gada novembrī panākta vienošanās ar ES valdībām, aizsargās tos, kas darbojas sabiedrības interesēs, no tā sauktajām stratēģiskajām tiesvedībām pret sabiedrības līdzdalību (SLAPP), kuru mērķis ir viņus iebiedēt vai apklusināt.

Jaunos noteikumus piemēros lietās, kas skar vairāk nekā vienu ES dalībvalsti, un ieguvēji no tiem būs žurnālisti, aktīvisti vai akadēmisko aprindu pārstāvji, kas strādā ar pamattiesībām, apsūdzībām korupcijā vai dezinformāciju. Starp jaunajiem aizsardzības pasākumiem ir arī iespēja nepamatotas prasības izbeigt jau agrīnā stadijā. Tiesas varēs prasīt, lai prasītājs sniedz finansiālu nodrošinājumu par paredzamajām tiesvedības izmaksām, un piemērot preventīvus sodus, piemēram, kompensāciju par kaitējumu.

Vispārīga informācija

Ņemot vērā pieaugošo “SLAPP” lietu skaitu ES, Eiropas Parlamenta deputāti ir atkārtoti aicinājuši uzlabot plašsaziņas līdzekļu brīvību un palielināt žurnālistu un cilvēktiesību aktīvistu aizsardzību. Komisijas 2022. gada aprīļa priekšlikumu iedvesmoja Parlamenta 2021. gada rezolūcija.

***

Balsojums: otrdien, 27. februārī
Preses konference: otrdien, 27. februārī plkst. 15.00 ar ziņotāju Tīmo Velkenu (S&D, Vācija)

Papildu informācija

Lems par jauniem ES noteikumiem attiecībā uz vadītāja apliecībām

EP deputāti otrdien apspriedīs un pieņems savu nostāju par autovadītāju apliecību noteikumu atjaunināšanu, rosinot ieviest mobilās apliecības un obligātās veselības pārbaudes.

Katru gadu uz ES ceļiem iet bojā vairāk nekā 20 000 cilvēku, tāpēc EP deputāti vēlas nodrošināt, lai ierosinātā jaunā direktīva uzlabotu ceļu satiksmes drošību un veicinātu ES pāreju uz videi draudzīgu un digitālu ekonomiku.

Saskaņā ar noteikumu projektu motociklu, vieglo automašīnu un traktoru vadītāja apliecības būs derīgas 15 gadus, bet kravas automašīnu un autobusu – piecus gadus. EP deputāti arī vēlas, lai, izsniedzot vai atjaunojot vadītāja apliecību, tiktu veiktas obligātas veselības pārbaudes.

Lai atbalstītu ES vienoto tirgu, deputāti vēlas ieviest digitālo vadītāja apliecību, kas būtu pieejama mobilajā tālrunī un pilnībā līdzvērtīga fiziskajai vadītāja apliecībai. Viņi arī ierosina divu gadu pārbaudes periodu iesācējiem autovadītājiem, kuriem piemēros stingrākus sodus par nedrošu braukšanu un stingrākus alkohola ierobežojumus braukšanas laikā.

***

Debates: otrdien, 27. februārī

Balsojums: otrdien, 27. februārī

Papildu informācija

Karš Ukrainā: deputāti aicinās sniegt lielāku ES militāro palīdzību

Tuvojoties Ukrainā notiekošā kara otrajai gadadienai, Eiropas Parlamenta deputāti aicinās piešķirt Kijevai vairāk munīcijas un ieroču, kā arī rūpīgāk īstenot sankcijas Krievijai.

Krievija uzsāka pilna mēroga iebrukumu Ukrainā 2022. gada 24. februārī. Kopš tā laika ES ir sniegusi Kijevai vēl nebijušu apmēru politisko, militāro, humāno un finansiālo atbalstu, kā arī noteikusi Maskavai nopietnas sankcijas.

Nesen ES dalībvalstis pieņēma 13. sankciju paketi, kurai paredzēts stāties spēkā kara otrajā gadadienā. Eiropas Parlamenta deputāti jau iepriekš ir aicinājuši novērst nepilnības, kas ļauj Krievijai apiet starptautiskās sankcijas.

Sagaidāms, ka jaunajā rezolūcijā ES dalībvalstis tiks mudinātas paātrināt ieroču un munīcijas piegādi Ukrainai. Tā pievērsīsies arī turpmākajam finansiālajam atbalstam Ukrainai un uzsvērs vajadzību Eiropai pastiptināt pašai savus aizsardzības pasākumus un rūpniecību.

Balsojums ir paredzēts ceturtdien, debates notika iepriekšējā plenārsesijā, 6. februārī. Debašu videoierakstu varat noskatīties šeit.

***

Debates: otrdiena, 6. februāris

Balsojums: ceturtdien, 29. februārī

Papildu informācija

Pastiprinās kvalitatīvu lauksaimniecības produktu aizsardzību: balsos par vienošanos ar Padomi

Eiropas Parlamenta deputāti gatavojas apstiprināt grozījumus ES noteikumos par ģeogrāfiskās izcelsmes norādēm vīnam, stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem un lauksaimniecības produktiem.

Otrdien deputāti apspriedīs provizorisku politisku vienošanos ar Padomi par jauniem tiesību aktiem, kas vēl stingrāk aizsargās kvalitatīvus lauksaimniecības produktus. Balsojums par tiesību aktu notiks trešdien.

Noteikumi paredzēs stingrāku ģeogrāfiskās izcelsmes norāžu (ĢIN) aizsardzību tiešsaistē, izmantojot ģeogrāfisko bloķēšanu. Tie arī noteiks, kādos gadījumos ar ĢIN aizsargātu produktu, kuru izmanto kāda cita produkta sastāvā, drīkstēs izmantot pārstrādātā produkta nosaukumā, marķējumā vai reklāmas materiālos. Tāpat noteikumi paredzēs vairāk tiesību ražotāju grupām, tostarp tiesības vērsties pret devalvējošu tirdzniecības praksi un cenu samazināšanu.

Vispārīga informācija

ĢIN ir apzīmējumi, ko izmanto produktiem ar noteiktu ģeogrāfisko izcelsmi, kuriem piemīt īpašības vai reputācija, kas saistīta ar šo izcelsmi. ES ĢIN reģistrā, kas darbojas kopš pagājušā gadsimta 70. gadiem, pašlaik ir gandrīz 3500 produktu, kuru pārdošanas vērtība ir gandrīz 80 miljardi euro. Produktu ar ģeogrāfiskās izcelsmes norādi pārdošanas vērtība bieži vien ir aptuveni divreiz lielāka nekā līdzīgiem produktiem bez attiecīgās aizsardzības.

***

Debates: otrdiena, 27. februāris

Balsošana: Trešdiena, 28. februāris

Papildu informācija

EP deputāti apspriedīs jaunākās norises Izraēlas uzbrukumos Gazai

Otrdien plenārsēdē apspriedīs Starptautiskās tiesas jaunāko nolēmumu par Izraēlu un ANO Palīdzības un darba aģentūras (UNRWA) darbinieku iespējamo līdzdalību 7. oktobra uzbrukumos.

Pēc Dienvidāfrikas 2023. gada decembrī iesniegtās prasības pret Izraēlu Starptautiskā tiesa uzdeva Izraēlai veikt virkni pasākumu, lai novērstu genocīda aktus pret palestīniešiem Gazā. Tā arī lika Izraēlai veikt tūlītējus un efektīvus pasākumus, lai nodrošinātu, ka Gazas joslas iedzīvotājus var sasniegt palīdzība.

Otrdienas pēcpusdienā debatēs ar Padomi un Eiropas Komisiju deputāti apspriedīs arī ziņas, ka 7. oktobra uzbrukumos Izraēlai bijuši iesaistīti 12 ANO Palīdzības un darba aģentūras Palestīnas bēgļiem Tuvajos Austrumos (UNRWA) darbinieki. Lai gan vairākas donorvalstis ir apturējušas finansējuma piešķiršanu aģentūrai, ES paziņoja, ka tā pieņems lēmumu, ņemot vērā ANO paziņotās izmeklēšanas iznākumu un tai sekojošās darbības. Komisija 29. janvāra paziņojumā norādīja, ka ES humānā palīdzība palestīniešiem Gazā un Jordānas Rietumkrastā ar partnerorganizāciju starpniecību netiks pārtraukta.

***

Debates: otrdien, 27. februārī

Papildu informācija

Apspriedīs pārtikas cenu kāpumu Eiropā

Pirmdienas vakarā Eiropas Parlamenta deputāti ar Komisiju apspriedīs pārtikas cenu pieauguma cēloņus un to, kā novērst tā ietekmi uz sabiedrību.

Lai gan inflācijas līmenis ES ir samazinājies un kviešu, kukurūzas un graudu cenas šobrīd ir zemākas nekā Krievijas pilna mēroga iebrukuma sākumā, pārtikas cenas vairākās dalībvalstīs ir pieaugušas.

Augstas pārtikas cenas palielina nevienlīdzību, jo pārtika kopā ar enerģiju veido lielāku izdevumu daļu mājsaimniecībās ar zemākiem ienākumiem. Gaidāms, ka debatēs EP deputāti aicinās veikt pasākumus, lai risinātu pārtikas cenu pieauguma problēmu un novērstu negodīgu pārtikas cenu noteikšanas praksi.

*

Debates: pirmdiena, 26. februāris

Pārredzama un droša politiskā reklāma

Jauni noteikumi veicinās vēlēšanu kampaņu godīgumu un palīdzēs cīnīties pret dezinformāciju un ārvalstu iejaukšanos.

Parlaments pirmdien apspriedīs un otrdien balsos par politiskās reklāmas pārredzamību un mērķēšanas noteikumiem, jo īpaši tiešsaistē.

Jaunā regula noteiks, ka politiskajai reklāmai jābūt skaidri apzīmētai, lai iedzīvotāji varētu redzēt, kāpēc tā tikusi uz viņiem mērķēta, kas to ir sponsorējis, cik daudz tā ir maksājusi un uz kādām vēlēšanām vai referendumu tā attiecas. Trīs mēnešus pirms vēlēšanām būs aizliegts vēlēšanu reklāmas apmaksāt no valstīm ārpus ES. Visas tiešsaistes politiskās reklāmas būs pieejamas tiešsaistes reklāmu krātuvē.

Saskaņā ar jaunajiem noteikumiem būs jāsaņem atsevišķa un skaidra piekrišana, lai izmantotu personas datus mērķtiecīgām reklāmām, savukārt īpašu kategoriju personas datus (piemēram, etniskā izcelsme, reliģija, seksuālā orientācija) vai nepilngadīgo datus izmantot būs aizliegts. Noteikumi attiecas tikai uz apmaksātām politiskajām reklāmām un neietekmē to saturu, nedz arī politisko kampaņu norisi un finansēšanu.

***

Debates: pirmdien, 26. februārī

Balsojums: otrdien, 27. februārī

Papildu informācija

Pieņems jaunu ES mēroga digitālās identitātes shēmu

Trešdien EP deputāti apspriedīs jaunās digitālās identitātes sistēmas plānus, par kuriem Parlaments un Padome jau ir vienojušies, un ceturtdien par tiem tiks balsots.

Jaunais “digitālās identitātes maks” ļaus iedzīvotājiem identificēties un autentificēties tiešsaistē, neizmantojot komerciālu pakalpojumu sniedzēju starpniecību, un šīs prakses mērķis ir palielināt uzticēšanos, stiprināt drošību un ievērot privātuma aizsardzības prasības.

ES maka izmantošana būs brīvprātīga. Sarunās ar Padomi Eiropas Parlamenta deputāti nodrošināja noteikumus, lai aizsargātu pilsoņu tiesības un veicinātu iekļaujošu digitālo sistēmu, izvairoties no diskriminācijas pret tiem, kas izvēlas to neizmantot.

***

Debates: trešdien, 28.februārī

Balsojums: ceturtdien, 29. februārī

Papildu informācija

Īstermiņa dzīvokļu īre: aizsargās patērētājus pret krāpnieciskiem sludinājumiem

Parlaments gatavojas pieņemt jaunu regulu, kuras mērķis ir veidot pārredzamāku un atbildīgāku īstermiņa īres tirgu.

Deputāti trešdien debatēs un ceturtdien balsos par jauniem noteikumiem par datu vākšanu un apmaiņu saistībā ar īstermiņa izmitināšanas īres pakalpojumiem. Regula nosaka skaidrus uzņēmēju un platformu pienākumus attiecībā uz reģistrācijas procedūrām, pārbaudēm un datu apmaiņu. Kompetentās iestādes varēs apturēt reģistrācijas numurus, pieprasīt platformām dzēst nelikumīgus piedāvājumus un piemērot sodus platformām vai saimniekiem, kas neievēro noteikumus. Datu apmaiņa ļaus dalībvalstīm novērtēt īstermiņa īres pakalpojumu patieso ietekmi un izstrādāt atbilstošu politiku, lai reaģētu uz to.

***

Debates: trešdien, 28. februārī

Balsojums: ceturtdien, 29. februārī

Papildu informācija

Enerģijas tirgus aizsardzība pret manipulācijām

Eiropas Parlamenta deputāti ceturtdien apstiprinās jaunus noteikumus, kuru mērķis ir cīnīties pret manipulācijām enerģijas tirgū, pastiprinot pārredzamību un uzraudzību.

Ar tiesību aktiem, par kuriem jau panākta vienošanās ar dalībvalstīm, tiek ieviesti jauni pasākumi, lai labāk aizsargātu ES enerģijas vairumtirdzniecības tirgu un pasargātu Eiropas mājsaimniecības un uzņēmumus no iespējamām īstermiņa tirgus cenu svārstībām.

Sarunu laikā EP deputāti pastiprināja ES dimensiju un Energoregulatoru sadarbības aģentūras (ACER) uzraudzības lomu. Aģentūras uzdevums būs pieņemt lēmumus par pārbaudēm, informācijas pieprasījumiem un iekšējās informācijas platformu un reģistrēto ziņošanas mehānismu atļaujām.

***

Debates: trešdien, 28. februārī

Balsojums: ceturtdien, 29. februārī

Papildu informācija

Citi jautājumi

Eiropas Parlaments februāra otrajā plenārsesijā diskutēs un balsos arī par šādiem jautājumiem:

  • Platformu darbinieki: EP deputāti pieprasīs pārtraukt bloķēšanu un uzlabot darba apstākļus. Debates pirmdienas vakarā

  • Ar Eiropas Centrālās bankas prezidenti Kristīni Lagardu diskutēs par inflāciju un iespējamo procentu likmju samazināšanu. Debates pirmdienas pēcpusdienā, balsojums otrdien

  • Paudīs ārkārtējas bažas par demokrātijas pasliktināšanos ES. Debates trešdien, balsojums ceturtdien

  • ES nopietni jāsagatavojas nākamajai paplašināšanāsm kārtai. Debates otrdien, balsojums par rezolūciju trešdien

  • Pieprasīs stiprināt Eiropas drošību un aizsardzību. Debates un balsojums par diviem ziņojumiem trešdien.

  • Parlaments gatavojas apstiprināt ciešākas tirdzniecības saites ar Čīli. Balsojums un debates ceturtdien.

  • EP deputāti pieņems stingrākus ES noteikumus par atkritumu pārvadājumiem. Balsojums otrdien

  • Mazgāšanas līdzekļi un “virsmaktīvās” vielas. Debates pirmdien, balsojums otrdienn

  • Komisijas paziņojums: pieaugošā nevienlīdzība pasaulē. Debates otrdien

  • Pašreizējā situācija Kongo austrumos. Komisijas priekšsēdētājas vietnieka / Savienības augstās pārstāvja ārlietās un drošības politikas jautājumos paziņojums, otrdien

  • Ciešākas saites starp ES un Armēniju un nepieciešamība noslēgt miera līgumu starp Azerbaidžānu un Armēniju. Savienības augstā pārstāvja ārlietās un drošības politikas jautājumos paziņojums otrdien. Balsojums par rezolūciju martā.

  • Ieteikums Padomei, Komisijai un EĀDD par situāciju Sīrijā, debates otrdien, balsojums trešdien

  • ES un Kenijas ekonomisko partnerattiecību nolīgums. Balsojums par piekrišanu ceturtdien

  • Kritiskā situācija Kubā, debates otrdien

  • Nākamie soļi ceļā uz lielāku pacientu drošību, ātri nodrošinot medicīnisko ierīču pieejamību pārejas periodā, Komisijas paziņojums ceturtdien

  • Komisijas ieteikums par drošiem un izturīgiem zemūdens kabeļiem, debates ceturtdien

  • Eiropas Investīciju bankas finanšu darbība - 2023. gada pārskats. Debates trešdien, balsojums ceturtdien

  • ES konkurētspējas atgūšana pasaules ekonomikā, tematiskās debates (Reglamenta 162. pants) trešdien

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI