DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. janvārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Lemj par atbalsta turpināšanu Ukrainas civiliedzīvotājiem

Publicitātes foto

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes 25. janvāra sēdē deputāti lēma biedrībai “Tabitas sirds” piešķirt 5 000 eiro ziedojumu, lai tā arī turpmāk varētu sniegt praktisku palīdzību Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuri patvērušies Liepājā.

Lai atbalstītu Ukrainas civiliedzīvotājus Liepājā, kuri izceļojuši no Ukrainas un nevar atgriezties dzimtenē Krievijas Federācijas izraisītā kara dēļ, Liepājas pašvaldība lēmusi par atkārtotu finansiālā atbalsta sniegšanu 5 000 eiro apmērā biedrībai “Tabitas sirds”, kas nodrošina ukraiņu ģimeņu primāro atbalsta funkciju. Šī ir sestā reize, kad Liepājas pašvaldība lēmusi par ziedojuma piešķiršanu.

Ziedojuma izlietojums paredzēts, lai sniegtu praktisku atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuri pirmreizēji ieceļo pilsētā, nodrošinot ar apģērbu un mīksto inventāru (segas, spilveni, gultas veļa, dvieļi), higiēnas un saimniecības precēm un pārtiku; tāpat arī personām, kuras jau ilgāku laiku dzīvo Liepājā, palīdzot sarūpēt nepieciešamās mēbeles, traukus un sadzīves tehniku.

Līdz šim, kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā, Liepājā ir uzņemti 1660 Ukrainas bēgļi, 2023. gadā Liepājā ieradās 206 jauni bēgļi.

Biedrība “Tabitas sirds” darbojas Kārļa Zāles laukumā 6 un ir atvērta ik otrdienu no plkst. 10.00 līdz 15.00. Šī vieta ir ne viens praktiskas palīdzības punkts, bet kalpo arī kā satikšanās vieta, kur patvērumu radušie cilvēki var satikties ar saviem tautiešiem.

Informāciju par atbalsta iespējām Liepājas pašvaldībā vienkopus var skatīt pašvaldības mājaslapā sadaļā “Atbalsts Ukrainai”: https://www.liepaja.lv/atbalsts-ukrainai/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI