DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. janvārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Metodiskais centrs aicina uz nodarbību par kiberdrošību 

Liepājas Izglītības pārvaldes Izglītības attīstības un metodiskā atbalsta centra Personības izaugsmes un pilnveides nodaļa aicina Liepājas un Dienvidkurzemes novada izglītības telpas darbiniekus š.g. 22. februārī plkst. 14:00 - 16:30 uz informatīvi praktisku nodarbību “Zinoši - kiberdroši”, kura notiks Liepājas Jauniešu Mājā, Kungu ielā 24, Liepājā. Pasākums notiek sadarbībā ar Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas CERT.LV pārstāvēm – Dainu Ozoliņu un Danu Ludvigu. 

Zināšanas ir kā vērtīgu instrumentu kopums, kas ļauj pieņemt atbilstošus lēmums, palīdz apzināt un pamanīt potenciālos riskus, lai izvairītos no negatīvām sekām. Kādi ir aktuālie kiberapdraudējumi, kā nepazaudēt savus datus vai naudu? Par aktuālo kibertelpā, krāpniecībām un kā labāk rīkoties dažādās situācijās pastāstīs projektu vadītāja un informācijas sistēmu drošības analītiķe ar vairāk nekā 10 gadu pieredzi domēna vārdu sistēmas (DNS) pārvaldībā un kiberdrošībā Dana Ludviga. Nodarbības laikā būs iespēja uzdot jautājumus un saņemt atbildes.

Savukārt praktiskajā daļā dalībniekiem būs iespēja iejusties kiber-detektīvu lomā, lai pētītu un analizētu kiberuzbrukuma gaitu, noskaidrotu ļaundari, kas atbildīgs par uzbrukumu starptautiskam uzņēmumam un uzzinātu par sekām, ar kādām tam jāsaskaras pēc tam. Interaktīvo spēli vadīs Daina Ozoliņa kas jau vairāk nekā 10 gadus strādā aizsardzības un drošības jomā ar mediju, informatīvās vides analīzes un kiberdrošības jautājumiem, īpašu uzmanību pievēršot tieši sabiedrības izglītošanas un apmācību pilnveidei.

Mērķauditorija: Liepājas un Dienvidkurzemes novada izglītības nozares darbinieki (skolu un pirmsskolu pedagogi, tehniskie darbinieki, kursu pasniedzēji, u.c.) 

Pieteikšanās: līdz 21. februārim, šeit https://ej.uz/Zin_Kib 

 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI