DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. janvārī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

SIA “LDZ CARGO” šogad plāno piesaistīt jaunus iekšzemes kravu pārvadājumu apjomus Igaunijā

Š.g. janvārī aprit gads, kopš SIA “LDZ CARGO” darbojas Igaunijas dzelzceļa pārvadājumu tirgū, un uzņēmums pagājušā gada beigās ir uzvarējis vairākos Igaunijā publiski izsludinātos iepirkumu konkursos, kas 2024. gadā ļaus būtiski palielināt Igaunijas iekšzemes kravu apjomu un ieņemt arvien nozīmīgāku lomu kravu pārvadājumu tirgū šajā kaimiņvalstī.

Aizvadītā gada novembrī SIA “LDZ CARGO” tika atzīts par uzvarētāju publiski izsludinātā konkursā un ieguva tiesības pārvadāt Igaunijas valstij piederoša enerģētikas uzņēmuma “Enefit Power” bioloģiskas izcelsmes kurināmo šķeldu maršrutā no Valgas uz Tapas staciju, lai to tālāk nogādātu uz šķeldas koģenerācijas staciju. Paredzamie pārvadājumu apjomi šajā iepirkumā ir 100 000 tonnu, kas palielinās SIA “LDZ CARGO” tirgus daļu Igaunijas dzelzceļa pārvadājumos. Savukārt gada nogalē SIA “LDZ CARGO” uzvarēja vēl vienā “Enefit Power” publiskajā iepirkumā par benzīna, kurš iegūts no degslānekļa pārstrādes, transportēšanu no Vaivaras stacijas līdz ostas stacijai Mūga. Šie pārvadājumi audzēs SIA “LDZ CARGO” kravu apgrozījumu Igaunijā par vēl aptuveni 60 000 tonnām.

SIA “LDZ CARGO” valdes loceklis Mārtiņš Pevko: “Mūsu uzņēmuma vīzija ilgtermiņā ir konsolidēt Latvijas un Igaunijas dzelzceļa pārvadājumu tirgu, lai SIA “LDZ CARGO” kļūtu par reģionāli nozīmīgu pārvadātāju. Turklāt mēs plānojam savu darbību attīstīt arī Lietuvā - pagājušā gada nogalē noslēdzām līgumu ar “LTG INFRA” par Lietuvas publiskās dzelzceļa infrastruktūras izmantošanu, kas nozīmē – varam veikt pārvadājumus arī Lietuvas teritorijā. Jau esam veikuši pirmo pārvadājumu – no Klaipēdas ostas līdz Tallinai transportējām dzelzceļa sliedes 50m laidumā klientam RAIL BALTICA projekta īstenošanai. Savukārt Polijas naftas pārstrādes uzņēmumam “ORLEN” esam piedāvājuši tā saucamo Pan-Baltic pakalpojumu, kas nozīmē dzelzceļa pārvadājumus visu Baltijas valstu dzelzceļa infrastruktūras nogrieznī no naftas rūpnīcas Mažeiķos, Lietuvā tranzītā caur Latviju un tālāk uz ostu Tallinā. Tas varētu būt pirmais šāda veida pakalpojums Baltijas valstu dzelzceļa vēsturē. Esam pārliecināti, ka  Lietuvas klientiem varēsim piedāvāt izdevīgus pakalpojumu noteikumus.”

2023.gada sākumā SIA “LDZ CARGO” pēc visu nepieciešamo atļauju saņemšanas uzsāka pārvadājumus Igaunijas teritorijā, bet jūnijā atvēra šajā kaimiņvalstī filiāli, kurā pašlaik ir nodarbināti jau 10 cilvēki. Klienti tiek piesaistīti gan ar pievilcīgiem tarifiem un spēcīgu tehnoloģisko nodrošinājumu, gan ar dažādiem pārvadājumu risinājumiem.

SIA “LDZ CARGO” klienti ir tikai tādi uzņēmumi – kravu īpašnieki, kas ir finansiāli uzticami un ar labu reputāciju. Strikti ievērojot visas starptautisko sankciju noteiktās prasības un ar tām saistītos kravu veidu, sankciju sarakstos iekļauto personu un pārējos ierobežojumus, SIA “LDZ CARGO” pirms jebkura veida sadarbības uzsākšanas veic rūpīgu sadarbības partneru un klientu pārbaudi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI