DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. janvārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Uzsākts ugunsdzēsēju glābēju mācību poligona izveides projekta otrais posms 

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (turpmāk tekstā – VUGD) sadarbībā ar Nodrošinājuma valsts aģentūru uzsāk projekta “CBRNE un cilvēku izraisīto katastrofu glābšanas darbu mācību poligona izveidošana – 2.posms” (VUGD/IDF/2023/6) (turpmāk – Projekts) īstenošanu. 

Uzsāktais Projekts ir iepriekšējā projekta – Iekšējās drošības fonda 2014. – 2020.gada nacionālās programmas “CBRNE un cilvēku izraisīto katastrofu glābšanas darbu mācību poligona izveidošana” – turpinājums jeb 2.posms. Projekta ietvaros plānots pabeigt iesāktā mācību poligona būvniecību, kā arī aprīkot to ar dažāda veida mācību papildaprīkojumu un tehniku, kas ļautu pilnveidot VUGD un Ugunsdrošības un civilās aizsardzības (turpmāk tekstā – UCAK) amatpersonu profesionālās iemaņas un gatavību reaģēt katastrofu gadījumā. Uzceltajā un aprīkotajā mācību poligonā UCAK kadeti un VUGD amatpersonas varēs regulāri iegūt nepieciešamo pieredzi tehnogēno katastrofu likvidēšanā, atstrādājot sadarbību dienesta iekšienē un sadarbību ar citiem dienestiem, kā arī uzlabojot aprīkojama izmantošanas iemaņas un zināšanas. Uzlabotās reaģēšanas spējas cels vispārējo sabiedrības drošību un mazinās katastrofu negatīvo ietekmi. 

Projekts tiek īstenots Iekšējās drošības fonda 2021. – 2027. gada programmas finansiālā atbalsta instrumenta ietvaros. Kopējais projekta finansējums ir 1 743 735 EUR, t.sk., no tiem 75% jeb 1 307 801 EUR ir Eiropas Savienības līdzfinansējums, savukārt 25% jeb 435 934 EUR ir finansējums no valsts budžeta līdzekļiem 

Projekta īstenošana uzsākta š.g. 2.janvārī un to plānots pabeigt līdz š.g. beigām jeb 31.decembrim. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI