DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. janvārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība
1
1

Veikalos pie pārtikas cenu zīmēm jābūt valstu karogu atainojumam, lai pircēji atpazītu agresorvalstu produkciju 

FOTO: Freepik

Zemkopības ministrija atbalsta šobrīd izskatīšanai Saeimā iesniegtos piecu parlamenta deputātu priekšlikumus izmaiņām Pārtikas aprites uzraudzības likumā, kas paredz pārtikas mazumtirdzniecībā katra pārtikas produkta cenas zīmē vai pie pārtikas produkta skaidri un nepārprotami norādīt tā ražošanas valsti, attēlojot to ar attiecīgās valsts karogu. 

Zemkopības ministrs Armands Krauze atbalsta šo iniciatīvu, kas dos iespēju pircējiem viegli, ērti un nepārprotami atšķirt Latvijā un citās valstīs ražoto pārtiku. 

Armands Krauze: “Pārtikas ražotājvalsts ar tās karodziņu ir jānorāda visās valstīs ražotajām pārtikas precēm, ne tika Latvijas ražojumiem. Tas dos iespēju pircējiem vieglāk atpazīt Latvijā, citās Baltijas valstīs, Ukrainā un citur ražotos produktus. Tā kā reizēm pircēji tiek maldināti par preču patiesās izcelsmes valsti, ir svarīgi uzlikt par pienākumu mazumtirdzniecībā ar ražotājvalstu karogiem attēlot to ražotājvalstis. Vēl šobrīd diemžēl nav aizliegts pārtikas produktu imports Eiropas Savienībā no tādām agresorvalstīm kā Krievija un Baltkrievija. Tāpēc ir svarīgi pie Krievijā un Baltkrievijā ražotajiem produktiem norādīt arī šo valstu karogus, kas pircējiem ļaus labāk atpazīt un neiegādāties tur ražotās preces, jo lielākā daļa Latvijas sabiedrības ar saviem pirkumiem nevēlas atbalstīt abu agresorvalstu ekonomikas un netieši ar savu naudu finansēt to zvērības Ukrainā.” 

Zemkopības ministrs nepieciešamību katra pārtikas produkta cenas zīmē vai pie pārtikas produkta skaidri un nepārprotami norādīt tā ražošanas valsti pārrunājis arī Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomi un Latvijas Tirgotāju asociāciju. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI