DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. decembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Izglītojamo ar kustību traucējumiem asistentiem tiks paaugstināts atalgojums

Ministru kabinets apstiprinājis grozījumu kārtībā, kādā no valsts budžeta piešķir un finansē asistenta pakalpojumu izglītības iestādē, paaugstinot atlīdzības apmēru asistentam par vienu pakalpojuma sniegšanas stundu līdz 5,42 eiro, sākot ar 2024.gada 1.janvāri.

Atalgojums izglītojamo personu ar invaliditāti asistenta pakalpojuma sniedzējiem tiek paaugstināts, lai saglabātu profesijas konkurētspēju un nepasliktinātu iespējas piesaistīt atbilstošus darbiniekus. Grozījums paredz palielināt no valsts budžeta apmaksāto asistentu atalgojuma stundas likmi proporcionāli mēnešalgu skalas pieaugumam valsts un pašvaldību institūcijās nodarbinātajiem ierēdņiem un darbiniekiem – par 6%.

Asistenta pakalpojumu pārvietošanās atbalstam un pašaprūpes veikšanai var saņemt izglītojamie pirmsskolas izglītības, vispārējās pamatizglītības, profesionālās pamatizglītības, arodizglītības, vispārējās vidējās izglītības un profesionālās vidējās izglītības iestādē, izņemot audzēkņus speciālajās izglītības iestādēs, kas saņem uzturēšanas izdevumus no valsts budžeta.

Latvijā ir 461 izglītojamais, kuriem tiek nodrošināts valsts apmaksāts asistenta pakalpojums, atbilstoši 2023.gada 15.septembra datiem. Ņemot vērā pakalpojumu saņēmēju skaitu un darba apmaksas kāpumu, asistentu pakalpojumu apmaksai valsts nākamā gada budžetā paredzēts papildus finansējums 219 985 eiro apmērā.

Grozījums Ministru kabineta 2012. gada 9. oktobra noteikumos Nr. 695 "Kārtība, kādā piešķir un finansē asistenta pakalpojumu izglītības iestādē" pieejams Ministru kabineta tīmekļvietnē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI