DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. decembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Zināmi Ventspils Fotoattēlu konkursa 2023 uzvarētāji

FOTO: Publicitātes foto

14. decembrī,  jaunajā Gāliņciema bibliotēkā viesojas Fotoattēlu Konkursa komisija, kuras vadītājs bija viens no vadošajiem Latvijas fotogrāfiem Jānis Deinats. Ventspils Tūrisma informācijas centra (TIC) rīkotais konkurss notiek jau deviņpadsmito gadu un labāko fotoattēlu konkursā startēja 40 fotogrāfi ar vairāk kā 600 fotogrāfijām.

Konkursa komisijai bija jānosaka uzvarētāji trīs kategorijās – Ventspils reklāmas, Mākslas un Drona fotoattēlos. Vērtēšana notika vairākās kārtās. Jau minētajam komisijas vadītājam Jānim Deinatam, izvērtēšanā palīgā bija tādi fotogrāfu smagsvari kā Inta Ruka un Reinis Hofmanis. Komisijā bija arī Aivars Mackevics, kurš visu skatīja pieredzējuša tūrisma speciālista acīm. Ventspils pusi pārstāvēja Andris Valerts, Anda Meldriķe, Andris Norītis, Margarita Zvejniece un Baiba Vanaga, protams, noteicošā balss bija foto nozares speciālistiem, kuri bija patīkami pārsteigti par lielo iesniegto fotogrāfiju skaitu.

Uzvarētāji visās kategorijās ir zināmi, taču tie tiks atklāti noslēguma pasākumā, 21.decembrī, kad visi fotogrāfi pulcēsies uz Konkursa noslēguma pasākumu tajā pašā Gāliņciema bibliotēkā. Uz īpaša materiāli tiks izdrukātās 40 labākās fotogrāfijas, tās tiks izliktas uz molbertiem un būs apskatāmas līdz janvāra beigām. Tālāk līdz pašai Ventspils 734.gadu jubilejai, šie 40 attēli tiks apskatāmi visdažādākos Ventspils pilsētvides objektos.

 Fotogrāfijas bija visdažādos rakursos, gadalaikos un sajūtās iemūžināta Ventspils ikdiena, svētki un iemīļotās vietas – jūra,  mols, Būšnieku ezers, koncertzāle “Latvija”, Zinātnes centrs “Vizium”, ziedošie apstādījumi, Ostas promenādes pagarinājums ar iespaidīgo boju kolekciju u.c. Izstādes dažādo fotoattēlu buķeti spilgti iezīmē pilsētā notvertās parādības – gleznainie ūdens atspulgi, miglainie rīti, ziemeļblāzma un vakari, ziemas sala spelgonis, zvaigžņotā debess, vētras spēks, svētku mirdzums, kustību prieks un cilvēku emocijas. Šogad fotogrāfu lielākais izaicinājums bijis veselumā ietvert pilsētas jaunāko tūrisma pērli – Piedzīvojumu parka Rodelis.

Par labākajām 40 fotogrāfijām portālā www.ventspils.lv būs iespējams balsot no 15. līdz 18.decembrim.

Pirmo trīs vietu laureāti nominācijā Reklāmas foto un pirmās vietas laureāti nominācijā Mākslas un Drona foto, saņēma naudas balvas un Ventspils pilsētas domes atzinības rakstus.

Ventspils TIC no sirds pateicas visiem fotogrāfiem par neizmērojamo ieguldījumu, apkopojot savu veikumu, un lieliskajām fotogrāfijām, kas tika iesniegtas šā gada fotokonkursā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI