DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. decembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Pārdala ERAF fondu finansējumu par labu Bērnu klīniskajai universitātes slimnīcai

Šodien, 12. decembrī, Ministru kabinets lēma pārvirzīt 4,67 miljonus eiro Bērnu klīniskajai universitātes slimnīcai (BKUS), lai pilnībā varētu aprīkot Bērnu un jauniešu psihiskās veselības centru, kurā jau gada beigās plānots uzņemt pacientus.

Finansējums BKUS pārdalīts no ERAF fondu finansējuma, kuru līdz gada beigām neizdosies apgūt Paula Stradiņa klīniskajai universitātes slimnīcai, īstenojot jaunās A2 ēkas otrās kārtas būvniecības darbus. Tas nozīmē, ka fondu finansējums no viena projekta1 tiek pārdalīts uz otru2, tādējādi samazinot potenciāli zaudētā finansējuma apmēru.

Šobrīd Bērnu un jauniešu psihiskās veselības centru līdz tā pilnīgai funkcionēšana, ir nepieciešams aprīkot ar mūsdienīgu inventāru specializētu terapiju vajadzībām, jaunākajām tehnoloģijām, kā arī bērniem patīkamām atpūtas un uzgaidāmajām zonām.

Bērnu un jauniešu psihiskās veselības centru būvniecība Latvijā ir nozīmīgākais ieguldījums bērnu psihiskās veselības infrastruktūrā pēdējos gados. Jaunajā Bērnu un jauniešu psihiskās veselības centrā strādās bērnu psihiatri, psihologi, funkcionālie speciālisti – ergoterapeiti, audio logopēdi, fizioterapeiti, uztura speciālisti, kā arī mākslas terapeiti, medicīnas māsas, citi veselības aprūpes un atbalsta darbinieki.

1 Projekts Nr. 9.3.2.0/17/I/013 “Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas jaunās A2 ēkas attīstība”.

2 Projekts Nr. 9.3.2.0/17/I/003 “VSIA „Bērnu klīniskā universitātes slimnīca” veselības aprūpes infrastruktūras attīstība".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI