DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. decembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas kompetentās iestādes sankciju uzraudzības jautājumos tiekas ar Eiropas Komisijas delegāciju

2023. gada 30. novembrī Ārlietu ministrijā norisinājās Latvijas kompetento iestāžu sankciju uzraudzības jautājumos un Eiropas Komisijas finanšu pakalpojumu un kapitāla tirgu savienības ģenerāldirektorāta (The Directorate‑General for Financial Stability, Financial Services and Capital Markets Union – DG FISMA) delegācijas tikšanās.

Amatpersonas pārrunāja sankciju ieviešanas mehānismu stiprināšanu, dalībvalstu labās prakses apmaiņas iespējas, kā arī apsprieda Latvijā aktuālos jautājumus sankciju jomā. Latvijas kompetento iestāžu pārstāvji informēja par līdz šim paveikto un turpmāk plānoto darbu, kā arī izaicinājumiem, sankciju ieviešanas, piemērošanas un uzraudzības procesā. Ārlietu ministrija uzsvēra visu iesaistīto pušu regulāras sadarbības nozīmi un pateicās Eiropas Komisijai par sniegto atbalstu. Dalībnieki bija vienisprātis par nepieciešamību nacionālā un starptautiskā mērogā arvien efektīvāk un vienveidīgi īstenot Eiropas Savienības noteikto sankciju koordinētu ieviešanu un kontroli, lai sasniegtu vienotu mērķu izpildi.

Sarunā piedalījās Ārlietu ministrijas, Finanšu ministrijas, Tieslietu ministrijas, Finanšu izlūkošanas dienesta, Latvijas Bankas, Uzņēmumu reģistra, Satiksmes ministrijas, Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes un Muitas nodokļu un muitas policijas, Valsts drošības dienesta, Ģenerālprokuratūras, Iepirkumu uzraudzības biroja un Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes pārstāvji.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI