DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs atkārtoti aicina Poliju steidzami rast risinājumu smagajai situācijai uz robežas ar Ukrainu

2023. gada 30. novembrī ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš tikās ar Polijas ārlietu ministru Šimonu Šinkovski vel Senku (Szymon Szynkowski vel Sęk), kurš Latvijā bija ieradies darba vizītē. Ministri pārrunāja samilzušo situāciju uz Polijas–Ukrainas robežas, ES prioritāros jautājumus, kā arī Latvijas un Polijas divpusējās sadarbības aktualitātes.

Krišjānis Kariņš uzsvēra, ka kravu transporta bloķēšana uz Polijas–Ukrainas robežas sagādā ievērojamus zaudējumus gan Eiropas Savienības valstīm, gan Ukrainai. Latvijas ārlietu ministrs atkārtoti aicināja Poliju sadarbībā ar Ukrainu steidzami rast risinājumu robežšķērsošanas ātruma palielināšanai. Polijas ārlietu ministrs apliecināja, ka tiek strādāts, lai rastu risinājumu, un drīzumā situācija uzlabosies.

Ministri tāpat pārrunāja nepieciešamību pēc iespējas ātrāk uzsākt ES iestāšanās sarunas ar Ukrainu un Moldovu un abu valstu integrāciju ES.

K. Kariņš augstu novērtēja Latvijas un Polijas ciešās divpusējās attiecības, aktīvo politisko dialogu. Ministrs pateicās Polijai par ieguldījumu reģiona drošības stiprināšanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI