DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas bāriņtiesu turpinās vadīt Aivars Krasnogolovs

Rīgas bāriņtiesu arī turpmāk vadīs līdzšinējais vadītājs Aivars Krasnogolovs, kurš uzvarēja galvaspilsētas pašvaldības rīkotajā konkursā  un kura kandidatūru trešdien, 29. novembrī, atbalstīja Rīgas domes deputāti.

Konkursā bāriņtiesas vadītāja amatam pieteicās septiņi pretendenti. Ņemot vērā katras atlases kārtas un kopējos iegūtos punktus, komisija par piemērotāko atzina A. Krasnogolova kandidatūru.

Līdz šim bāriņtiesas vadītāja amata termiņš pēc ievēlēšanas bija pieci gadi. A. Krasnogolovs šajā amatā bija ievēlēts trīs reizes un Rīgas bāriņtiesu vadīja kopš 2008. gada. Saskaņā ar likumu, tagad vairs nebūs noteikts termiņš, pēc kura jārīko jaunas vēlēšanas.

“Bāriņtiesas darbs ietekmē daudzas ģimenes un jo īpaši - bērnu tiesību aizsardzību. Rīgas bāriņtiesai kā lielākajai Latvijā ir īpaši svarīgi vadībā izraudzīt augstākās raudzes profesionāļus, tāpēc ļoti rūpīgi izvērtējām visas kandidatūras,” uzsver Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Juris Radzevičs.

Likumā paredzēts, ka uz bāriņtiesas priekšsēdētāja, bāriņtiesas priekšsēdētāja vietnieka un bāriņtiesas locekļu amata vietām jārīko atklāts pretendentu konkurss. Par bāriņtiesas priekšsēdētāju un bāriņtiesas priekšsēdētāja vietnieku var būt 30 gadu vecumu sasniegusi persona, kura ieguvusi vismaz akadēmisko maģistra grādu vai profesionālo maģistra grādu vai profesionālo maģistra grādu un 5. līmeņa profesionālo kvalifikāciju, vai citu Latvijas izglītības klasifikācijā noteiktajam Eiropas kvalifikācijas ietvarstruktūras 7. līmenim atbilstošu kvalifikāciju pedagoģijā, psiholoģijā, medicīnā, sociālajā darbā vai tiesību zinātnē, izglītības vadībā vai sabiedrības vadībā.

Tāpat kandidātiem jābūt ne mazāk kā piecu gadu darba stāžam attiecīgi iegūtās izglītības tematiskajā jomā vai bāriņtiesas priekšsēdētāja, bāriņtiesas priekšsēdētāja vietnieka vai bāriņtiesas locekļa amata pienākumu pildīšanā.

Rīgas bāriņtiesa ir lielākā aizgādnības un aizbildniecības iestāde Latvijā, kas īsteno un nodrošina  bērnu un aizgādnībā esošo personu tiesību un interešu aizsardzību galvaspilsētā

Rīgas bāriņtiesā strādā vairāk nekā 100 darbinieku un tajā ir desmit struktūrvienības: Adopcijas lietu nodaļa, Ārpusģimenes aprūpes lietu nodaļa, Aizbildnības lietu nodaļa, Ģimenes domstarpību lietu nodaļa, Mantisko un aizgādnības lietu nodaļa un citas.

Bāriņtiesas darbību uzrauga un metodisko palīdzību bērnu tiesību vai aizgādnībā esošas personas tiesību jautājumos sniedz Valsts bērnu un aizsardzības inspekcija, savukārt metodisko palīdzību apliecinājumu un mantojuma jautājumos sniedz Tieslietu ministrija. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI