DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

R. Brusbārdis uzsver sadarbību zaļās enerģijas, aizsardzības industrijas attīstības un digitalizācijas jomā

2023. gada 28. novembrī Ārlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Reinis Brusbārdis darba vizītē uzturējās Berlīnē – piedalījās ikgadējā Berlīnes ārpolitikas forumā, kā arī tikās ar Vācijas valsts ministri Eiropas un Klimata lietās Annu Līrmani (Anna Lührmann) un kanclera padomnieci Eiropas politikas jautājumos Undīni Rugi (Undine Ruge).

Tiekoties ar A. Līrmani un U. Rugi, tika pārrunāti aktuālie Eiropas Savienības darba kārtības jautājumi – gatavošanās decembra Eiropadomei, ES paplašināšanās perspektīvas, ES institucionālas reformas, kā arī gaidāmais ES daudzgadu budžeta pārskats. Sarunu partneri bija vienisprātis par Ukrainas dalības ES perspektīvu un iestāšanās sarunu uzsākšanas nepieciešamību, kā arī ES palīdzības Ukrainai nozīmi. Tikšanās laikā ar Vācijas Eiropas un Klimata lietu ministri liela uzmanība tika veltīta divpusējai sadarbībai, kā īpaši perspektīvas izceļot sadarbības iespējas zaļās enerģijas, aizsardzības industrijas attīstības un digitalizācijas jomās. 

Berlīnes Ārpolitikas forumu 2011. gadā izveidoja Kerbera fondu ar mērķi pulcēt augsta līmeņa politiķus, ekspertus un mediju pārstāvjus, lai diskutēt par aktuāliem starptautiskās darba kārtības jautājumiem. Līdzās Krievijas agresijai Ukrainā un Izraēlas – “Hamās” konfliktam, forumā liela uzmanība tika veltīta Vācijas ārpolitikai un drošības politikai. Šādā kontekstā forumā tika rīkota padziļināta diskusija par Vācijas lomu Baltijas reģiona drošībā ar Baltijas valstu un Vācijas politiķu, ministriju un domnīcu pārstāvju, kā arī vēsturnieku klātbūtni.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI