DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Antoņina Ņenaševa Reikjavīkā: jāstrādā kopā, lai sievietes mūsu valstīs būtu drošībā

Mums ir jāstrādā kopā, lai mūsu valstis būtu labklājīgas un sievietēm drošas. Tikai šādā gadījumā ieguvēji būs visa sabiedrība. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Antoņina Ņenaševa, Islandes galvaspilsētā Reikjavīkā piedaloties Globālajā sieviešu līderu forumā. 

A.Ņenaševa akcentēja, ka būt sievietei politiķei joprojām ir liels izaicinājums: piemēram, sievietes politiķes bieži piedzīvo izslēgšanu no svarīgiem politiskiem procesiem, bet mediji bieži vien nepievērš uzmanību viņu politiskajai nostājai un ieguldījumam, bet gan tam, kā sievietes izskatās, ko valkā un kā audzina savus bērnus. Vienlaikus sievietēm līderēm ir jāmudina citas sievietes iesaistīties politikā, jābūt kā piemēram viņām un jācīnās par labāku dzīvi sievietēm savā valstī. 

Saeimas priekšsēdētājas biedre atminējās, ka pieaugot deviņdesmitajos gados Latvijā nav redzējusi iedvesmojošus sieviešu piemērus politikā. “Viss sāka strauji mainīties 1999.gadā, kad tika ievēlēta pirmā Valsts prezidente sieviete – Vaira Vīķe-Freiberga –, viņa joprojām ir iedvesma daudzām mūsu valsts meitenēm un jaunām sievietēm,” sacīja A.Ņenaševa.

Patlaban Latvijā strādājam pie sieviešu tiesību uzlabošanas, uzsvēra A.Ņenaševa, kā piemēru minot Stambulas konvencijas, kura jau iesniegta parlamentā, ratificēšanu. Esam ceļā uz labāku sabiedrību un iekļaujošāku Latviju, teica A.Ņenaševa.

Pieminot karu Ukrainā, Saeimas priekšsēdētājas biedre akcentēja, ka sievietes Ukrainā parādīja, ka var aktīvi piedalīties arī savas valsts aizstāvēšanā, palīdzot civiliedzīvotājiem, armijai ar brīvprātīgo darbu, bērniem un vecāka gadagājuma cilvēkiem nokļūt drošākās vietās un, protams, iestājoties armijā un tieši cīnoties pret ienaidnieku.

''Mums jādara viss, lai palīdzētu Ukrainai uzvarēt šajā karā. Tikai atbrīvojot visu Ukrainas teritoriju, sievietes būs pietiekamā drošībā, lai cīnītos par vienlīdzīgām tiesībām savā valstī,'' uzsvēra A.Ņenaševa.

Šajās dienās Islandē notiek sestais ikgadējais Globālais sieviešu līderu forums, kura misija ir sieviešu ietekmes veicināšana pasaulē, un tajā piedalās ietekmīgi līderi, kā arī inovatīvi problēmu risinātāji. A.Ņenaševa klātesošos forumā uzrunāja parlamentāriešu sesijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI