DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Par Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieci iecelta Kristīne Niedre-Lathere

Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) darbu 1.decembrī sāks valsts sekretāra vietniece vispārējās izglītības jautājumos Kristīne Niedre-Lathere, kuras līdzšinējais profesionālās dzīves ceļš cieši saistīts ar pedagoģiju un izglītības nozari.

Pēdējos septiņus gadus Kristīne Niedre-Lathere vada Liepājas Izglītības pārvaldi, bet kā vadītāja vietniece strādāja kopš 2005. gada. Vadot Liepājas Izglītības pārvaldi, izveidots Zinātnes un izglītības inovāciju centrs Liepājā, kas paver jaunu mācīšanās pieredzi gan skolēniem, gan pedagogiem, nodrošinot viņu zināšanu pilnveidi, prasmju un iemaņu attīstību STEM  un vides jomā, kā arī veicinot talantu izaugsmi. Lai sniegtu vispusīgu atbalstu pedagogiem, izveidots Dienvidkurzemes Izglītības attīstības un metodiskā atbalsta centrs. Kopš 2022. gada Kristīne Niedre-Lathere ir Liepājas Universitātes padomes locekle.

Kristīne Niedre-Lathere, aizstāvot promocijas darbu izglītības sistēmas pārvaldības pilnveidē pašvaldībā, šogad Liepājas Universitātē ieguvusi doktora grādu sociālajās zinātnēs. 2005. gadā Biznesa vadības maģistra grādu ieguvusi Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolā RISEBA. Angļu valodas skolotāja kvalifikāciju Kristīne Niedre-Lathere ieguvusi studijās Liepājas Pedagoģijas akadēmijā un pilnveidojusi Norvēģijā. Kristīne Niedre-Lathere ir arī vairāku pedagoģijas un izglītības jomas zinātnisko publikāciju autore.

IZM Valsts sekretāra vietnieka vispārējās izglītības jautājumos amata konkursam pieteicās 13 pretendenti, no kuriem trīs pretendenti tika virzīti konkursa otrajai kārtai. Vērtēšanas komisija par atbilstošāko pretendentu Valsts sekretāra vietnieka vispārējās izglītības jautājumos amatam atzina Kristīni Niedri-Latheri.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI