DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. novembrī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Cirka nakts svinības un ukraiņu mākslinieku izrāde Rīgas cirkā

FOTO: Publicitātes foto

Valsts svētku nedēļā Rīgas cirkā notiks divi dažādu noskaņu notikumi – 16. novembra vakarā plānota Ukrainas mākslinieku “Creative Collective Lekuche” fiziskā teātra izrāde “Tear” (“Asara”), savukārt 17. novembrī ģimeņu auditoriju arēnā pulcēs klauns Cronopio ar cirka izrādi “Pačamamo”. Izsludināta arī aprīkotāsRīgas cirka arēnas atklāšanas izrāde nākamā gada martā.

“La Nuit du Cirque” jeb Cirka nakts (https://lanuitducirque.com/) ir ikgadējs notikums novembra vidū, kad daudzviet pasaulē, bet galvenokārt Eiropā, tiek rīkoti cirkam veltīti pasākumi. Jau vairākus gadus šajā mūsdienu cirka kartē iekļauta arī Latvija un Rīgas cirks. Šogad Rīgas cirku Eiropas cirka nakts programmā pārstāvēs klauns Cronopio ar izrādi “Pačamamo” (https://cirks.lv/jaunumi/gimenes-izrade-pacamamo-un-klauns-cronopio-novembri-eiropas-cirka-nakti/) – sirsnīgu un komisku kāda neveikla ceļotāja stāstu. Skanot Latīņamerikas mūzikas ritmiem, argentīniešu izcelsmes klauns Cronopio (Mariano Gedvillo) žonglēšanas, vienriteņu un pārsteigumu valodā runās par lieliem un maziem svarīgām tēmām. Izrāde “Pačamamo” ir iekļauta arī programmas “Latvijas skolas soma” piedāvājumā. Izrāde Rīgas cirkā skatāma 17. novembrī plkst. 19.00.

Dienu iepriekš – 16. novembrī plkst. 20.00 – mākslinieku apvienība “Creative Collective Lekuche” no Ukrainas viesosies Rīgas cirkā ar fiziskā teātra izrādi “Tear” (“Asara”) (https://cirks.lv/jaunumi/veltijums-ukrainai-creative-collective-lekuche/) un laikmetīgās dejas īsfilmu “Tell Me – Де Ти” – dejas formā izteiktu skaudru stāstu par notikumiem kara plosītajā Ukrainā.  Pasākums pieejams bez maksas, bet brīvbiļetes pieejamas ierobežotā skaitā. “Creative Collective Lekuche” Baltijas jaunajiem cirka māksliniekiem arī piedāvās fiziskā teātra un klaunādes meistarklasi. Viesizrāde tiek organizēta sadarbībā ar Laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivālu “Re Rīga!”. Sadarbībā ar fondu “Uzņēmēji Mieram” pasākumā būs iespējams ziedot Ukrainas atbalstam.

“Valsts svētku nedēļā atceramies, cik katrai valstij un tautai svarīga ir neatkarība, un atbalstām Ukrainas tautu cīņā par valsti un brīvību,” par ukraiņu mākslinieku viesošanos cirkā Latvijas Republikas Proklamēšanas dienas priekšvakarā teic Rīgas cirka direktore Māra Pāvula.

Savukārt Rīgas cirka radošais direktors Mārtiņš Ķibers piebilst, ka palēnām jau tiek publiskota Rīgas cirka pavasara programma, kas solās būt pavisam īpaša: “Ja 2023. gadu dēvējām par arēnas iesildīšanu, tad 2024. gadā cirka renovētā arēna tiks atklāta ar pilnu jaudu.” Viņš min, ka drīzumā arēna tiks aprīkota ar tribīņu sistēmām, aizkaru mehānismiem un citu jaunu tehnisku aprīkojumu, kas dos iespēju skatītājam daudz pilnvērtīgāk baudīt izrādes. 

Nupat izsludināta Rīgas cirka renovētās un tehniski aprīkotās arēnas atklāšanas izrāde – no 21. līdz 23. martam Rīgas cirkā būs skatāma grandiozā velobaleta izrāde “La Bande à Tyrex” (Francija) tāda paša nosaukuma apvienības izpildījumā. Iestudējums “La Bande à Tyrex” ir dzīvespriecīgs, virpuļojošs, aizraujošs un muzikāls velobalets. Uz skatuves redzēsim gan divriteņus, gan vienriteņus, gan mūzikas instrumentus – piedzīvosim elpu aizraujošu akrobātiku un līdzpārdzīvojumā nokaitētu gaisotni.

Vairāk par izrādi “La Bande à Tyrex”: https://cirks.lv/jaunumi/arenas-atklasana-virpulojosais-velobalets-la-bande-a-tyrex/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI