DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra
1
1

Rīgas cirkā viesosies lielformāta akrobātikas izrāde “Oda ballei”

Rudens sezonu Rīgas cirkā ieskandinās vērienīga lielformāta izrāde no Francijas “Oda ballei”. Cirka apvienībā Le doux supplice darbojas pieredzējuši un pasaulē labi pazīstami cirka mākslinieki, kas ir ne vien talantīgi akrobāti, bet arī ar balles tematikai veltīto izrādi spēj uzburt īstu sezonas atklāšanas un svētku sajūtu. “Oda ballei” Rīgas cirkā skatāma 10. 11. un 12. oktobrī plkst. 19.00.

Cirka izrāde “Oda ballei” (franciski: “En attendant le grand soir” jeb “Gaidot lielo vakaru”) ir izrāde visai ģimenei – pacilājošs piedzīvojums ar zaļumballes elementiem. Mainoties mūzikas ritmiem, skatītāji kopā ar cirka māksliniekiem dosies ceļojumā cauri noskaņām un laikmetiem. Humora un sarežģītu akrobātikas triku pavadībā cirka arēnā mīsies tango, roks, valsis, hiphops, rondo, džezs un pat tautas dejas.

Rīgas cirka direktore Māra Pāvula stāsta: “Šāda mēroga izrādes ir retums ne tikai Rīgā, bet visā Eiropā. Ta būs grandiozs noslēgums Francijai veltītajai izrāžu sērijai, ko šogad realizējām sadarbībā ar Francijas institūtiem Rīgā un Parīzē. “Oda ballei” apvieno labākās Francijas laikmetīgā cirka tradīcijas – izcilu grupu akrobātiku, aizkustinošu poētiku un nepārspējamu humoru, vienlaicīgi nododot skatītājam gluži vai ķermeniski sajūtamu vēstījumu par savstarpējām rūpēm, cieņu un uzticēšanos”.

Rīgas cirka radošais direktors Mārtiņš Ķibers papildina: “Šajā izrādē skatītāji sajutīsies piederīgi balles virpulim un vēl ilgi pēc izrādes jutīs priecīgu pacilātību. Taču, lai gan izrādē ir arī sava deva sentimenta un romantikas, tā pavisam noteikti ir humora pilna un pārsteigumiem bagāta izrāde, kas uzrunās dažādu vecumu skatītājus. Izrādes laikā gan iepazīsim kolorītu dīdžeju, gan vērosim elpu aizraujošu augstākā līmeņa akrobātiku – dažādus salto, cilvēku torņus un piramīdas.”

2015. gadā dibinātajā cirka mākslinieku apvienībā Le Doux Supplice (Francija) kopā sanākuši pieredzējuši akrobāti, kas uzstājušies kopā ar dažādām cirka nozarē starptautiski atzītām apvienībām. Apvienības dibinātāji ir cirka mākslinieki Pjērs Žans Breo (Pierre-Jean Bréaud) un Kamila Ro-Verpē (Camille Rault-Verprey); šajā izrādē Le Doux Supplice uzstājas desmit cirka mākslinieku sastāvā.

Le Doux Supplice mākslinieciskā valoda ir vērsta uz ķermeni iekustinošu un rotaļīgu pieeju akrobātiskajai tehnikai. Mākslinieki attīstījuši individuālo horeogrāfisko stilu, kas balstās akrobātikas apvienošanā ar kustību improvizāciju. Viņu mākslinieciskās valodas pamatā galvenokārt ir spēlēšanās prieks un klātesamības apzināšanās.

Vairāk par izrādi šeit: https://www.bezrindas.lv/lv/rigas-cirks-piedava-akrobatikas-un-dejas-izrade-oda-ballei-francija/13379/

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI