DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgā notiks bezmaksas seminārs senioriem par traumatismu

Rīgas domes Labklājības departaments 10. novembrī plkst. 16.00 rīkos semināru senioriem par traumatisma profilaksi, kas norisināsies traumatoloģijā un ortopēdijā specializētās Rīgas 2.slimnīcas konferenču zālē (5.stāvā), Ģimnastikas ielā 1. Informatīvi izglītojošā semināra un praktiskās nodarbības laikā pieredzējuši speciālisti sniegs ieskatu un lietderīgus padomus, kā pēc iespējas labāk parūpēties par kaulu un locītavu veselību.

Lekciju un izzinošu nodarbību vadīs traumatologs, ortopēds dr.Sandris Petronis un fizioterapeite Evita Brensone. 

Rīkotāji vērš uzmanību, ka vietu skaits ir ierobežots un interesenti aicināti pieteikties, zvanot uz tālruni 29423020 vai rakstot uz e-pastu ieva@onplate.lv.

Semināra programma:

  • 16:00-17:00 lekcija “Traumatisma profilakse”

Vada dr. Sandris Petronis, sertificēts traumatologs, ortopēds, Rīgas 2. slimnīcas valdes priekšsēdētājs. Dalībnieki uzzinās, kādi ir traumatisma riska faktori; traumatisma un lūzumu profilakses pasākumi; pirmā palīdzība traumu gadījumā; drošība dzīvesvietā un dodoties ikdienas gaitās.

  • 17:15-18:15 izzinoša nodarbība “Kustības veselībai”

Vada Evita Brensone, sertificēta fizioterapeite. Dalībnieki noskaidros, kāda slodze un vingrinājumi ir piemēroti senioru vecumā, kā arī kopīgi izkustēsies. Vēlams ierasties sev ērtā apģērbā, lai kopā ar fizioterapeiti varētu veikt mierīgas intensitātes vingrojumus līdzsvaram, koordinācijai un kustību mobilitātei, kā arī dažus “āķīgus” vingrinājumus, kas ikdienā ļoti noderīgi kognitīvo spēju stiprināšanai (t.sk. vingrojumi pirkstiem, pretējās darbības vingrojumi u.tml.).

Semināra dalībnieki saņems izdales materiālus par traumatisma profilaksi un fizioterapeites sagatavotu  vingrinājumu programmu.

Organizatori informē, ka pasākuma laikā tiks fotografēts Labklājības departamenta publicitātes materiālu vajadzībām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI